Publisert: 25. juni 2017 - Justus Moe

LFK startet hver omgang best med scoring etter både 5 minutter og 48 minutter, men Lyn slo knallhardt tilbake og det endte tilslutt 4-2 til laget fra Oslo.

Prince mot Lyn2017.JPG

TOPPSCORER: Prince scoret på straffe etter fem minutter og på volley etter 48 minutter og er nå toppscorer i Norsk Tipping-ligaen avd 2 med ni mål. (Foto: Justus Moe)

Fem minutter var spilt da Belmin Logo ramlet inne i gjestenes sekstenmeter og dommer Pål Berg fra Furnes pekte på straffemerket. Prince setter trygt inn 1-0 til hjemmelaget. Dessverre skjedde det som skjedde i sist hjemmekamp mot Valdres, når dommeren har blåst et billig straffespark en veg så kommer det ett den andre vegen og etter 34 minutter er det en Lyn-spiller som går over ende i LFKs sekstenmeter etter en 50/50-duell og Lyns Rune Reidar Isaksen fikser utligningen. 

Lyn fortsetter å presse på og tre minutter etterpå er det Mads Peder Sveen som stanger inn ledelse til gjestene. Det blir også resultatet til pause.

Den første omgangen var relativt jevnspilt og LFK hadde et par gode muligheter, men ble litt for ofte overspilt på sin høyreside.

Trener Christiansen justerer litt i pausen og William Ankarhake kommer inn for Belmin Logo.

Den andre omgangen er bare tre minutter gammel da Prince er på ferde igjen og setter sitt niende mål for sesongen og utligner til 2-2 etter en pasning fra Lars Lundgren Torgersen.

Kampen fortsetter å bølge frem og tilbake med flere gode muligheter til begge lag, men etter 69 minutter kommer Mads Peder Sveen seg fri og scorer sitt andre for dagen og sender Lyn i ledelsen 3-2.

4-2 scoringen kommer på en meget spesielt situasjon. Lyn får et meget billig frispark rett utenfor LFKs sekstenmeter. Dommer Pål Berg peker på fløyten sin, noe som de fleste som har sett en fotballkamp eller to før, vet at betyr "Vent på signal før du kan skyte". Lyns Rune Reidar Isaksen skyter mens Tomas Varpestuen fremdeles dirigerer muren og ballen går i mål, uten at dommeren har blåst i fløyten. Det ble naturligvis store protester fra LFK-benken og dommeren sier til trener Christiansen at han spurte Lyn-spilleren om han ville vente på signal eller ikke. Det er helt greit det, men da kan man ikke peke på fløyten sin så alle andre tror at man skal vente på signal.

Dessverre var det et tungt dommerfokus gjennom hele kampen, to billige straffespark, åtte gule kort, overseelser som ble gult kort i en situasjon, men ikke i en annen. En Lyn-spiller som redder ballen med hendene inne i egen sekstenmeter og som nevnt frispark-situasjonen.

LFK kjempet de siste ti minuttene og Prince hadde en kjempemulighet, men dessverre endte det 4-2 til Lyn.

LFKs lag:

Bilde 25.06.2017, 20.50.02.jpg

BYTTER:

45 min: William Ankarhake for Belmin Logo

76 min: Peder Bye Foss for Øivind Stø

82 min: Fredrik Bentdal for Martin Chutko Bakke

GULE KORT:

43 min: Martin Chutko Bakke

68 min: Lars Lundgren Torgersen

70 min: Prince Kabeya

70 min: Stian Nyhus

73 min: Sindre Tråseth

90 min: Tomas Varpestuen

Tabellen:

tabellen.jpg

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer