Publisert: 24. juni 2017 - Justus Moe

Lyn Toppfotball har vunnet to seriemesterskap og åtte norgersmesterskap. Etter konkursen i 2010 måtte laget starte på nytt igjen og jobbe seg opp fra 4. divisjon. Søndag kommer de på besøk til Stampesletta.

toppscorer Prince2.JPG

 TOPPSCORER: Prince Ntabwe Kabeya har scoret syv mål på ti kamper til nå denne sesongen. (Foto: Justus Moe)

 

Oslo-klubben befinner seg på tredjeplass på tabellen etter ni kamper spilt. Lagets eneste tap denne sesongen kom mot Stabæk 2 og i sist kamp, hjemme mot Gjøvik/Lyn ble det målfest da vertene til slutt vant 6-3 på Bislett.

De må klare seg uten sin toppscorer Fadel Karbon som soner karantene for rødt kort, samt Mats Ingebrigtsen som soner for tre gule kort. På sine egne hjemmesider melder de også om at flere spillere er ute med skader, men at reservene viste sist at de kan bite fra seg de også.

LFK kommer fra et surt 3-2 tap borte mot Ready sist, men hjemme har LFK stort sett vært meget solide. Lars Lundgren Torgersen skal være tilbake etter at han sto over grunnet karantene sist, mens Vetle Skjærvik er ute etter at han tråkket over på trening torsdag. Heldigvis er det ingen leddbånd som er skadet, så det er håp om at 16-åringen skal komme rask tilbake.

Til GD sier sportssjef Morten Kristiansen at han forventer en tøff kamp.

- Vi er veldig revansjesugne etter det sure 3-2-tapet borte mot Ready sist helg. Selv om vi vet det blir en tøff kamp, spiller vi betydelig bedre på hjemmebane. Det gir oss også litt ekstra inspirasjon å møte et lag med lange tradisjoner i toppen av norsk fotball. Forhåpentligvis vil det trekke litt ekstra tilskuere, sier sportssjefen til avisen.

Det er ingen tvil om at LFK trenger Lillehammers støtte på tribunen søndag. Lyns stolte supporterklubb, Bastionen, har satt opp buss fra Oslo så det er ventet at en del bortesupportene tar turen, så da får man håpe at Lillehammers fotballinteresserte møter opp på Stampesletta søndag klokka 18.00 og bidrar til en god ramme rundt LFKs kamp mot en gammel fotballstorhet.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer