Publisert: 16. juni 2017 - Justus Moe

Stian Nyhus var blant de beste i forrige kamp, hjemme mot Valdres. Foran bortekampen mot Ready lørdag er han klar på at tre poeng skal bli med hjem igjen til Stampesletta.

ready - lfk pre 2-match.JPG

 Follebu-gutten kom tilbake til LFK i vinter etter en sesong hos Brumunddal og spill i PostNord-ligaen. Oppkjøringen til årets sesong ble ikke helt som planlagt da en ankelskade gjorde at han måtte ta det forsiktig, men nå ser det lyst ut for 23-åringen som føler han begynner å nærme seg 100 prosent igjen.

- Ja, det er vel egentlig først nå jeg føler at det virkelig sitter. Det har tatt litt tid. Jeg tror også medspillerne kjenner mer til meg nå og får utnyttet det jeg er god på i enda større grad, sier Nyhus som helt riktig fikk rosende omtale i GD etter kampen mot Valdres der han i tillegg til å skape flere sjanser, hadde assist på både LFKs første og andre mål.

Han forventer at, med noen få justeringer, det gode spillet fra Valdres-kampen vidreføres til lørdagens bortekamp mot Ready.

-  Jeg forventer at vi fortsetter der vi slapp fra Valdreskampen der vi hadde mye positivt spill. Spesielt offensivt. I tillegg må vi stramme opp et par hakk defensivt , der vi normalt har vært solide i år. Forventer også at vi starter kampen på en annen måte enn vi har gjort i de siste kampene. Vi må være på fra start og vi skal tørre å spille vårt eget spill og ta tak, sier han.

LFK har fremdeles tilgode å ta med seg tre poeng på bortebane i år, det er blitt tre uavgjorte og ett tap. Årsaken til bortestatestikken er vanskelig å vite.

-  Det bør ikke være noen forskjell på å spille på hjemme- eller bortebane . Vi må uansett være offensive. Vi tar vår første borteseier i morgen, sier Nyhus.

Oslo-laget Ready befinner seg på tiende-plass på tabellen, med ti poeng. De spilte 0-0 borte mot Gjøvik/Lyn sist, før det tapte de to kamper på rad med 2-1, mot Lyn og Flisa. Sist seier kom 21. mai, borte mot Valdres. Totalt står de med tre seiere, en uavgjort og fem tap denne sesongen. LFK må klare seg uten sin kaptein, Lars Lundgren Torgersen, som pådro seg sitt tredje gule for sesongen mot Valdres og må sone karantene denne runden. Sindre Tråseth måtte stå over sist grunnet strekk, men er med i troppen nå.

LFK-troppen som reiser til Oslo lørdag er følgende:

1 Tomas Varpestuen
2 Even Balto
5 Ivan Razumovic
7 Stian Nyhus
8 Vetle Skjærvik
9 Joakim Alnæs Vatne
10 Prince Ntabwe Kabeya
11 William Ankarhake
12 Magnus Sagbakken
14 Mats Jevne Jota
17 Fredrik Bentdal
18 Belmin Logo
19 Sindre Tråseth
21 Peder Bye Foss
22 Sverre Lindsøe Valset
24 Martin Chutko Bakke
25 Øivind Wøien Stø
26 Fridtjof Myrvold Andberg

Kampestart kl.16.00!

Liveoppdatering på Twitter; @Lillehammerfk

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer