Publisert: 09. juni 2017 - Justus Moe

LFKs hovedtrener, Ørjan Christiansen, er i ferd med å fullføre NFFs UEFA Pro-lisens trenerutdannelse. Den høyeste trenerutdannelsen man kan få i Europa. I den forbindelse var det klubbesøk fra instruktør Åge Steen og de andre kursdeltakerne på LFKs trening fredag.

Topptrenere på Stampesletta.JPG

 TRENERE: Fra venstre: Trond Fredriksen, Monica Knudsen, Ørjan Christiansen, Roger Finjord og Åge Steen. (Foto: Justus Moe)

I løpet av trenerutdannelsen skal hver av kursdeltakerne være vert for et klubbesøk, samt dra på minst to klubbesøk. Hos LFK fikk de andre høre hvordan Ørjan Christiansen legger opp sine treninger, hva han fokuserer på, hvilken måte han ønsker å spille på, også videre. De andre deltakerne kom også med innspill og det mangler ikke akkurat på erfaring. Roger Finjord var assistenttrener for kvinnelandslaget fra 2012 og fra 2015 var han også hovedtrener og i 2010 trente han Stabæk Fotball Damer til gull i Toppserien. Monica Knudsen ble som spiller olympisk mester i 2000 sammen med damelandslaget og som trener har hun vunnet Toppserien med Lillestrøm Damer tre ganger. Trond Fredriksen har i en årrekke spilt på midtbanen til Aalesund og i 2015 tok han over som hovedtrener etter at Harald Aabrekk trakk seg. Instruktør for kurset er Åge Steen som blant annet har vært trener for Kongsvinger, Haugesund og kvinnelandslaget.

I følge Roger Finjord er slike klubbesøk nyttig både for de som avholder og de som kommer på besøk.

- Vi får veldig mye ut av det. Man kan ha lett for å være litt i sin egen boble når man er trener og da er det nyttig med litt innspill fra andre. Det er litt som når man er borte hos noen så legger du merke til støvet på gulvet, men hjemme hos deg selv ser man det ikke, gliser han.

De overvar treningen på fredag og skal også se treningen lørdag, samt søndagens kamp før helgen på Lillehammer er over. 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer