Publisert: 03. juni 2017 - Justus Moe

Nok en gang måtte LFK jage for å få med seg poeng på bortebane og nok en gang klarer de det. Denne gangen var det William Ankarhake som var sist på ballen og sikret LFK uavgjort og 1-1.

DSC_7045.JPG

 FØRSTE MÅL: William Ankarhake scoret sitt første mål for LFK da han satte inn 1-1 borte mot Lokomotiv Oslo. (Foto: Justus Moe)

 

For tredje bortekamp på rad kommer LFK tilbake etter å ha ligget under. Mot Lokomotiv Oslo fikk de en i mot etter 11 minutter da en retur fra Tomas Varpestuen havner i beina på Anders Garrick Stålesen Webb som setter sin første for sesongen og LFK må jage utligning. LFK kommer til en god mulighet etter 20 minutter, men Prince klarer ikke å sette pasningen fra Lars Lundgren Torgersen i mål. Torgersen må forlate banen etter vel en halvtime spill med skade. Det skal ikke være alvorlig og til GD sier trener Ørjan Christiansen at det dreier seg om en liten strekk, men at han er sikker på at kapteinen er tilbake på banen i neste kamp, mot Valdres. Inn for Torgersen kommer Vetle Skjørvik som selv nylig er tilbake fra skade.

LFK fortsetter å presse på foran de 34 fremmøtte tilskuerne på Tørteberg kunstgress, men lagene går til pause med 1-0 til vertskapet.

Etter en times spill gjør trener Christiansen et trippel-bytte. Ut går Torgnesskar, Logo og Chutko Bakke, inn kommer Ankarhake, Jota og Vatne. Ti minutter senere går Valset ut og Bye Foss kommer inn og LFK legger om til tre bak.

Så etter 71 minutter sitter endelig utligningen. Stø legger inn fra høyrekanten og Joakim Vatne stusser ballen på bakre der William Ankarhake har sneket seg inn og han setter ballen i nettet.

LFK fortsetter å presse for å ta med seg alle tre poengene hjem til Stampesletta, men det ender til slutt 1-1.

Målscorer William Ankarhake oppsummerer kampen slik:

Tørteberg 2017.jpg

TÅKE PÅ TØRTEBERG: Det ble til slutt 1-1 mot Lokomotiv Oslo.

- Den første omgangen er ikke bra i det hele tatt. Vi får ikke til det vi har snakket om, vi tørr ikke spille ballen til hverandre og få igang kortpasningene og kombinasjonsspillet for å få til spillvendingene vi ønsker. Den andre omgangen er betydelig bedre. Vi øker tempoet og presser Lokomotiv og når utligningen kommer går vi naturligvis for seieren. Vi kommer rundt bra på kantene, er spillbare, tar dybdeløpene og får mange baller inn i boksen. Med litt flaks kunne vi tatt seieren her, sier svensken som endelig fikk sitt første mål for LFK.

- Det er alltid spesielt å score sitt første mål for en ny klubb. Jeg har allerede bidrat med en del assist og i dag kom det første, men absolutt ikke siste målet mitt denne sesongen. Det var viktig for meg, men først og fremst for laget at vi lyktes å komme oss tilbake i kampen. Målet betydde at vi fikk med oss poeng fra Oslo i dag. Poeng på bortebane er alltid viktig, vi hadde håpet på tre, men i dag ble det bare ett. Det gir oss motivasjon og energi til å ta alle tre poengene i neste kamp, hjemme mot Valdres, smiler 23-åringen.

Han trekker frem moralen laget viser ved å komme tilbake i slike kamper.

- Vi viser at vi har styrke til å komme tilbake selv om vi havner under, det styrker moralen i laget og det gir oss en trygghet og en ro vi kan ta med oss videre i andre kamper om vi slippe inn mål tidlig. Da vet vi at vi er sterke nok til å komme tilbake. Nå må vi jobbe med det å tørre å spille ballen til hverandre, være spillbare for hverandre og stole på hverandre, slik at vi blir bedre i etablert spill på motstanderens halvdel, avslutter Ankarhake.

Henning Torgnesskar startet kampen på midtbanen hos LFK og han er enig i mye av det Ankarhake sier.

- Jeg føler vi starter kampen som vi spilte mot Stabæk 2. Ingenting stemte og det ble for mye en og en. Men det kommer seg de siste ti av første omgang og i andre omgang spiller vi mye bedre, noe som er en gjenganger for vår del. Så poengdeling er helt ok idag, sier han. Torgnesskar har en enkel oppskrift på hvordan LFK skal begynne å ta tre-poengere på bortebane også.

- Hvis man skal vinne bortekamper, må man spille bra i 90 min. Det holder ikke med 45 min, enkelt og greit, avslutter han.

 Neste kamp er hjemme mot Valdres førstkommende søndag klokka 15.00.

LFKs lag:

Bilde 03.06.2017, 19.56.04.jpg

BYTTER:

31 min: Vetle Skjærvik for Lars Lundgren Togersen

59 min: Joakim Vatne for Belmin Logo

59 min: Mats Jevne Jota for Martin Chutko Bakke

59 min: William Ankarhake for Henning Tognesskar

68 min: Peder Bye Foss for Sverre Valset

GULE KORT:

William Ankarhake (87 min)

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Lillehammer - Furnes

fredag 03.08.2018, kl 19:00
Sted: Stampesletta

Se alle kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Roar Amundsen er klar for LFK.

Av Sportsjef/Hovedtrener A Ørjan Christiansen Roar er 28 år, og kommer til oss fra Valdres der han har vært fast inventar de siste to sesongene. Han har primært spilt sentral midtbane, har gode basis ferdigheter og ikke minst stor løpskraft.

Fullførte vårsesongen med stil

Med en godt gjennomført første omgang avsluttet LFK vårsesongen med en ny solid seier, og er a-poeng med Kongsvinger 2 på toppen av 4. divisjonstabellen før høstsesongen. På bildet: Fridtjof Andberg som spilte sin 70.ende og foreløpig siste kamp for A-laget fredag 29.06. Takk for solid innsats i LFK-trøya Fridtjof, og lykke til med studier i USA til høsten! (Foto: Hanne-Kjersti S.Iversen)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer