Publisert: 29. mai 2017 - Justus Moe

Selv om Stabæk 2 stilte med juniorlaget var det mer en nok til å vinne 3-0 og ta med seg tre nye poeng hjem til Nadderud. Det ble en virkelighetssjekk for alle i LFK om hvilket nivå man må holde om man skal tenke på toppfotball i vårt distrikt.

martin-thorstvedt.JPG

GODE: Stabæk 2, her ved Kristian Thorstvedt, vant fortjent 3-0 over LFK mandag kveld. (Foto: Justus Moe)

 Bærum og Stabæk befinner seg i en helt annen liga, nesten et helt kontinent unna Lillehammer når det gjelder ressurser, økonomi, talentutvikling og ikke minst fotballinteresse. Det er godt mulig de hadde pappa som trener i barnefotballen disse guttene også, men når det er navn som Bohinen, Thorstvedt og Løken så er det i alle fall fedre med god fotballfaglig kompentanse. Det kom godt til syne i kampen mandag kveld. Eliteserielaget hadde kamp søndag kveld og cup-kamp på onsdag, dermed reiste de til Lillehammer med et rent juniorlag. Flest fra 1999-årgangen, mens den yngste var født i 2001. Det skulle vise seg å være relativt uproblematisk for dem. Helt fra start viste Gaute Larsens (som forøvrig har hatt en lang karriere som trener i toppfotball i både Odd, Stabæk og Bryne) unge gutter at de var trygge i ballspillet, hadde gode relasjoner i laget og at innsatsen var som forventet fra en 18-åring som har som mål å spille eliteserie-fotball i Norge eller til og med komme enda lengre.

Stabæk 2 styrte kampen fra start og allerede etter ti minutter lå den første ballen i målet bak Tomas Varpestuen da Oscar Løken avslutter godt etter å ha blitt spilt litt for enkelt gjennom.

2-0 til gjestene kom ved Eivind Fallås Dahl etter 19. minutter og det ble også resultatet til pause.

LFK gjorde noen justeringer utover i kampen og var litt bedre med i den andre omgangen og hadde en meget god 15 minutters periode etter pause, men som det fort blir når man blir for offensiv mot gode lag så kommer det en kontring i mot og Ola Brynhildsen setter inn 3-0 etter 70 minutter. Det blir også sluttresultatet og LFKs rekke uten tap kom til en slutt.

Øivind Stø ble kåret til LFKs beste spiller og høyrebacken oppsummerer kampen slik:

- Vi blir presset hardt gjennom store deler av første omgang, men vi hever oss noe de siste 15 minuttene av omgangen. I andre omgang føler jeg vi er mer med, og kommer til noen målsjanser. Men alt i alt må vi nok bare innrømme at vi møtte et bedre lag enn oss i dag, men at vi skal ta revansje ved neste anledning, sier han. Stø har gjort sine saker godt etter at han ble omskolert fra midtbane og fikk fortjent prisen som LFKs beste spiller.

- For min egen del er jeg fornøyd med å bli kåret til LFKs beste i dag. Det hadde dog smakt bedre med bestemannsprisen på en dag med seier, men sånn er det, sier 17-åringen som også mener det er ting å lære og ta med seg videre fra kamper som dette.

- Det er viktig å holde en positiv tone gjennom hele kampen selv om vi ligger under med både en, to og tre mål. Vi ser også at vi mot et godt lag kommer til flere sjanser utover i kampen, og det er viktig å ta med seg etter en dårlig kamp, mener Stø som hadde sine tvil da han fikk vite at han var tiltenkt plassen på høyreback denne sesongen.

- Må innrømme at jeg var litt skeptisk da jeg snakket med Ørjan om posisjons-byttet, men nå føles det naturlig å spille på høyrebacken. Man får svært god oversikt over hele banen, da man som regel har spillet foran seg. Det fungerer også bra defensivt, med et godt samarbeid med Ivan, sier han. 

LFK har gjort det relativt greit denne sesongen og allerde på lørdag er det mulighet for å starte på en ny seiersrekke når laget reiser til hovedstaden for å møte Lokomotiv Oslo.

stø mot stabæk.JPG

SOLID: Øivind Stø lot ikke mange kommer forbi seg på høyrebacken.

 

Laget mot Stabæk 2:

:Bilde 29.05.2017, 17.51.49.jpg

BYTTER:

55 min: Logo inn for Valset, Torgnesskar inn for Jota

74 min: Balto inn for Bakke

GULT KORT:

Lars Lundgren Torgersen (17 min.), Peder Bye Foss (51 min.)

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer