Publisert: 20. mai 2017 - Justus Moe

Et frispark-mål til Redalen helt på tampen av kampen gjorde at det så mørkt ut for Lillehammer FK, men i det klokka bikket nitti steg Peder Bye Foss til værs og stanget inn utligningen og sørget for at i alle fall ett poeng ble med hjem til Stampesletta.

pederfoss.JPG

MÅLSCORER: Peder Bye Foss scoret nok en gang et avgjørende mål for LFK etter å ha kommet inn fra benken. (Foto: Justus Moe)

 

I likhet med forrige kamp mot Eidsvold-Turn startet 25-åringen fra Flisa også dagens kamp på innbytterbenken. LFK stilte med Varpestuen i mål, Valset på venstreback, Razumovic og Andberg som midtstoppere og Stø på høyreback. Sentralt på midten var Nyhus, Torgersen og Bakke. Ankarhake på venstre kant, Vatne på høyrekant og Prince på topp.

LFK var forberedt på en duellfylt kamp og trener Christiansen var tydelig ovenfor spillerne før avspark på at dette kom til å bli en skikkelig manndomsprøve.

LFK hadde et lite overtak fra start, men begge lag slet med å etablere noe særlig spill og det ble slått mye langt de første minuttene.

Den første halvtimen bar preg av en humpete bane og det var mye frispark og innkast, men ingen særlige sjanser til noen av lagene. Ballgutter var det også manko på, så det ble noen lange pauser i spillet mens matrialforvaltere lette i skogen etter fotballer.

Mot slutten av omgangen får Joakim Vatne en løpeball gjennom på høyresiden. Bergenseren skrur på turboen og kommer seg ned til linja og får lagt inn, men ingen LFK-hoder er på den. Derimot blir Vatne liggende nede. Han har slått opp igjen strekkskaden på baksiden av låret og må byttes ut. Inn kommer Henning Torgnesskar, som legger seg sentralt, mens Stian Nyhus flyttes ut på høyrekant.

Redalen får på tampen av omgangen et frispark fra rundt 25 meter. Det skytes hardt langs bakken, men keeper Varpestuen er raskt nede og får slått den vekk.

0-0 ble resultatet til pause.

Den andre omgangen starter ganske likt som den første. Jevnt spill uten at noen av lagene klarer å ta til seg overtaket. LFK kommer seg litt rundt på kantene, men innleggene mangler riktig adresse. Redalen får et frispark i farlig posisjon rett utenfor sekstenmeteren etter 60 minutter, men skuddet går rett i muren.

Etter 65 minutter kommer Peder Bye Foss inn for William Ankarhake. Redalen begynner å se slitne ut og Lillehammer-spillerene får mer rom offensivt. 

LFK kommer til en del avslutninger i denne perioden, men det er ikke godt nok treff på noen av dem. 

Så i det 89. minutt er Redalen på en sjelden visitt på LFKs banehalvdel, en ball havner på halvdistanse foran venstreback Sverre Valset, som kaster seg inn og sett med Lillehammer-øyne gjør en kjempetakling på ball. Dommer Pål Berg fra Furnes er imidlertid ikke enig i det og blåser frispark og belønner Valset med et gult kort. Frisparket slåes på nærmeste stolpe der ballen på utrolig vis sniker seg inn mellom stolpen og Varpestuen. 1-0 til et utslitt hjemmelag.

Nok engang må LFK langt ned i kjelleren og finne fram krefter. De kjører på med en skikkelig offensiv mot Redalen-målet og ett minutt på overtid kommer det lønn for strevet. Sverre Valset slår inn fra venstre og Flisas store sønn, Peder "Der Bomber" Bye Foss nikker inn utligningen. Superinnbytteren gjorde som mot Eidsvold og viser målscorer-egenskapene han besitter.

LFK fortsetter å dytte framover for å få vinnermålet, men det siste angrepet ender i en corner som ikke blir tatt da dommeren blåste av kampen.

Etter kampen var Peder Bye Foss godt fornøyd med å nok en gang score et avgjørnde mål.

- Det føles veldig bra å komme inn og score. Det er spesielt deilig med de som resulterer i poeng, som i de siste to kampene, sier han.

- Kampen ble som forventet. Jevn, sjansefattig og mye dueller, spesielt i den første omgangen. Jeg synes vi tar tak i kampen og styrer det meste i andre omgang, og fortjente minst ett poeng i dag. Vi viser god moral når vi kommer tilbake etter å ha fått ett uheldig mål i mot. Bra at vi står på helt til siste minutt, sier 25-åringen. Nå håper han at målene gjør at han snart blir å se i startoppstillingen.

- Jeg håper mulighetene øker nå som scoringene begynner å sitte. Det er tøff kamp om spissplassen, men jeg skal fortsette å kjempe for en plass i 11'ern, smiler Flisa-gutten.

sverreduell.JPG

DUELLER: Sverre Valset i en av mange tøffe dueller på Redalen Stadion. (Foto: Justus Moe)

 

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Lillehammer - Furnes

fredag 03.08.2018, kl 19:00
Sted: Stampesletta

Se alle kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Roar Amundsen er klar for LFK.

Av Sportsjef/Hovedtrener A Ørjan Christiansen Roar er 28 år, og kommer til oss fra Valdres der han har vært fast inventar de siste to sesongene. Han har primært spilt sentral midtbane, har gode basis ferdigheter og ikke minst stor løpskraft.

Fullførte vårsesongen med stil

Med en godt gjennomført første omgang avsluttet LFK vårsesongen med en ny solid seier, og er a-poeng med Kongsvinger 2 på toppen av 4. divisjonstabellen før høstsesongen. På bildet: Fridtjof Andberg som spilte sin 70.ende og foreløpig siste kamp for A-laget fredag 29.06. Takk for solid innsats i LFK-trøya Fridtjof, og lykke til med studier i USA til høsten! (Foto: Hanne-Kjersti S.Iversen)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer