Publisert: 19. mai 2017 - Justus Moe

Lørdag drar Lillehammer FK til Redalen for å spille mot laget som ligger sist i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2. Det blir ikke nødvendigvis en enkel oppgave, mener keeper Tomas Varpestuen.

DSC_5351.JPG

 

KRIG: Martin Chutko Bakke i en tøff duell i fjorårets bortemøte med Redalen. (Foto: Justus Moe)

 

- Jeg forventer at det blir en krig, med tanke på at Redalen kun har ett poeng og skal spille sin første gresskamp mot oss, sier keeper Varpestuen som virkelig har funnet formen i de siste kampene for LFK. Han mener oppskriften for seier på Redalen Stadion er å la finspillet ligge igjen hjemme på kunstgresset på Stampa. 

- Vi må gå ut der for å vinne krigen og så får finspillet komme i andre rekke, mener han.

Redalen står som nevnt med kun ett poeng på sine fem første kamper. Det fikk de da de spilte 1-1 hjemme mot Valdres i slutten av april. I sine øvrige kamper har de tapt 3-0 for Lokmotiv Oslo, 4-2 for Ready, 3-1 mot Lyn og nå sist 5-1 mot Gjøvik/Lyn. Mot Gjøvik/Lyn var det en total kollaps 25 minutter før full tid som gjorde resultatet skrekkelig. Fram til da var ikke uavgjort noe urettferdig resultat, så det finnes absolutt kvaliteter i laget.

I tilsvarende oppgjør i fjor endte kampen 2-2. Erik Sigtbakken og Karl Kristian Sevaldsen scoret LFKs mål og Redalens utligning kom helt på tampen ved spillende trener og tidligere FF Lillehammer-spiller Helge André Jøndal. Hjemmekampen på Stampesletta endte med 3-0 seier til gjestene, som i fjor overrasket stort og endte på andreplass på tabellen, to poeng foran LFK.

Lørdagens kamp markerer sesongåpningen av Redalen Stadion, de har til nå spilt hjemmekampene sine på Vardal, men lørdag er det endelig klart for å ta i bruk gressmatta som sto ferdig i 1974.

LFK har som vanlig noen skadeproblemer å slite med, Henrik Prestegård og Belmin Logo sto over sist kamp, men det er håp om at begge er klare til denne. Sverre Valset var endelig tilbake på banen mot Eidsvold og Fredrik Bentdal har nok en treningsuke bak seg, etter at han ble frisk igjen fra kyssesyke. 

Kampen begynner klokka 16.00 og det er ikke lange kjøreturen fra Lillehammer. Redalen frister med flotte tribuner og åpen kiosk. LFK håper så mange som mulig tar turen for å heie byens fotballag frem til tre nye poeng på lørdag.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer