Publisert: 13. mai 2017 - Justus Moe

Peder Bye Foss kom inn fra benken og brukte elleve minutter på å sikre seieren for Lillehammer Fotballklubb da han fikk ballen etter nydelig forarbeid av Henning Torgnesskar og assist fra Martin Chutko Bakke og la den elegant opp i krysset. LFK vant kampen mot den antatte opprykksfavoritten 1-0.

peder maal

GLAD GJENG: Spillerne feirer at Peder Bye Foss har scoret 1-0 til LFK. (Foto: Justus Moe)

Kampen åpnet jevnt og ingen av lagene klarte å produsere noen særlige målsjanser. LFK gikk ut i en 4-3-3 formasjon med Varpestuen i mål, Bentdal på vestreback, Stø på høyreback og Andberg og Razumovic som midtstoppere. På midtbanen var det Lars Lundgren Torgersen, Martin Chutko Bakke og Stian Nyhus. Joakim Vatne på høyrekant, William Ankarhake på venstrekant og Prince på topp.

Utover i den første omgangen var det Eidsvold som hadde mest ball, men de få gangene de fikk slått den i retning av LFKs mål var keeper Tomas Varpestuen på pletten og plukket dem enkelt. LFK var solide defensivt og midtstopperne ryddet opp i mye. LFKs første skudd på mål kom etter 28 minutter da kaptein Lars Lundgren Torgersen smeller til på volley fra 25 meter, den blir såpass hard at keeper må gi retur, men han rekker å plukke den opp igjen før det blir noen større farlighet.

Eidsvold får en stor mulighet etter 40 minutter. Det er litt klabb og babb i LFK feltetet og ballen havner hos Thierry Dabove men skuddet blir mesterlig reddet av Varpestuen.

LFK gjør et bytte etter 42 minutter da Valset kommer inn for Bentdal på backen. Bentdal har vært ute en stund med kyssesyke og formen er ikke helt på topp ennå.

0-0 blir resultatet til pause.

Etter pause er LFK mye mer med i banespillet, men til tider så mangler det litt når det kommer til å vende spillet og etablere gode angrep. Defensivt er det fremdeles meget solid.

Etter 54 minutter kommer Henning Torgnesskar inn for William Ankarhake. Torgnesskar fortsetter å vise det gode spillet han har vist tidligere, han er god med ballen og spiller gode pasninger.

I den siste halvdelen av den andre omgangen er det mange sjanser begge veger. Eidsvold har et par kjempesjanser, men Tomas Varpestuen, som spilte en kjempekamp mot Raufoss 2 sist, fortsetter sitt gode keeperspill og blir også fullt forjent kåret til LFKs beste spiller i denne kampen. 

Etter 77 minutter kommer Peder Bye Foss inn for Joakim Vatne og i det 88 minutter fosser Henning Torgnesskar framover, kjører en Zidane-dragning før han slår ballen til Martin Chutko Bakke som finner Foss ved kanten på fem-meteren. Han vender av en Eidsvold-forsvarer og setter ballen iskaldt opp i krysset og alle på Stampesletta, minus Eidsvold og de fire tilreisende supporterne deres, kunne juble.

Etter scoringen blir LFK presset tilbake, men de kjemper heroisk i det som etterhvert føltes som 20 minutter tillagt tid. Men Tomas Varpestuen hadde nok en gang noen skikkelig matchvinner-redninger og Fridtjof Andberg på 17 år spilte som om han var verdens mest rutinerte midtstopper. En meget gledelig seier å ta med seg.

 

tomasBB.JPG

BB: Tomas Varpestuen ble av juryen kåret til LFKs beste spiller. (Foto: Justus Moe)

 

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Lillehammer - Furnes

fredag 03.08.2018, kl 19:00
Sted: Stampesletta

Se alle kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Snart klart for Gothia Cup 2018

1731 lag fra 78 nasjoner deltar i verdens største fotballturnering for barn og ungdom (11-18 år) i 2018. Lillehammer FK stiller med 6 lag (G13-G16) som i sine innledende kamper møter lag fra England, Fillippinene, USA, Mexico, Frankrike, Tyskland, Argentina og Sverige.

Fullførte vårsesongen med stil

Med en godt gjennomført første omgang avsluttet LFK vårsesongen med en ny solid seier, og er a-poeng med Kongsvinger 2 på toppen av 4. divisjonstabellen før høstsesongen. På bildet: Fridtjof Andberg som spilte sin 70.ende og foreløpig siste kamp for A-laget fredag 29.06. Takk for solid innsats i LFK-trøya Fridtjof, og lykke til med studier i USA til høsten! (Foto: Hanne-Kjersti S.Iversen)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer