Publisert: 13. mai 2017 - Justus Moe

Peder Bye Foss kom inn fra benken og brukte elleve minutter på å sikre seieren for Lillehammer Fotballklubb da han fikk ballen etter nydelig forarbeid av Henning Torgnesskar og assist fra Martin Chutko Bakke og la den elegant opp i krysset. LFK vant kampen mot den antatte opprykksfavoritten 1-0.

peder maal

GLAD GJENG: Spillerne feirer at Peder Bye Foss har scoret 1-0 til LFK. (Foto: Justus Moe)

Kampen åpnet jevnt og ingen av lagene klarte å produsere noen særlige målsjanser. LFK gikk ut i en 4-3-3 formasjon med Varpestuen i mål, Bentdal på vestreback, Stø på høyreback og Andberg og Razumovic som midtstoppere. På midtbanen var det Lars Lundgren Torgersen, Martin Chutko Bakke og Stian Nyhus. Joakim Vatne på høyrekant, William Ankarhake på venstrekant og Prince på topp.

Utover i den første omgangen var det Eidsvold som hadde mest ball, men de få gangene de fikk slått den i retning av LFKs mål var keeper Tomas Varpestuen på pletten og plukket dem enkelt. LFK var solide defensivt og midtstopperne ryddet opp i mye. LFKs første skudd på mål kom etter 28 minutter da kaptein Lars Lundgren Torgersen smeller til på volley fra 25 meter, den blir såpass hard at keeper må gi retur, men han rekker å plukke den opp igjen før det blir noen større farlighet.

Eidsvold får en stor mulighet etter 40 minutter. Det er litt klabb og babb i LFK feltetet og ballen havner hos Thierry Dabove men skuddet blir mesterlig reddet av Varpestuen.

LFK gjør et bytte etter 42 minutter da Valset kommer inn for Bentdal på backen. Bentdal har vært ute en stund med kyssesyke og formen er ikke helt på topp ennå.

0-0 blir resultatet til pause.

Etter pause er LFK mye mer med i banespillet, men til tider så mangler det litt når det kommer til å vende spillet og etablere gode angrep. Defensivt er det fremdeles meget solid.

Etter 54 minutter kommer Henning Torgnesskar inn for William Ankarhake. Torgnesskar fortsetter å vise det gode spillet han har vist tidligere, han er god med ballen og spiller gode pasninger.

I den siste halvdelen av den andre omgangen er det mange sjanser begge veger. Eidsvold har et par kjempesjanser, men Tomas Varpestuen, som spilte en kjempekamp mot Raufoss 2 sist, fortsetter sitt gode keeperspill og blir også fullt forjent kåret til LFKs beste spiller i denne kampen. 

Etter 77 minutter kommer Peder Bye Foss inn for Joakim Vatne og i det 88 minutter fosser Henning Torgnesskar framover, kjører en Zidane-dragning før han slår ballen til Martin Chutko Bakke som finner Foss ved kanten på fem-meteren. Han vender av en Eidsvold-forsvarer og setter ballen iskaldt opp i krysset og alle på Stampesletta, minus Eidsvold og de fire tilreisende supporterne deres, kunne juble.

Etter scoringen blir LFK presset tilbake, men de kjemper heroisk i det som etterhvert føltes som 20 minutter tillagt tid. Men Tomas Varpestuen hadde nok en gang noen skikkelig matchvinner-redninger og Fridtjof Andberg på 17 år spilte som om han var verdens mest rutinerte midtstopper. En meget gledelig seier å ta med seg.

 

tomasBB.JPG

BB: Tomas Varpestuen ble av juryen kåret til LFKs beste spiller. (Foto: Justus Moe)

 

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer