Publisert: 08. mai 2017 - Justus Moe

LFK tok ledelsen, men Raufoss 2 snudde det og ledet lenge. Sterk moral sørget for at ett poeng ble med hjem igjen fra Nammo Stadion mandag kveld.

lars2.JPG

MÅLSCORER: Kaptein Lars Lundgren Torgersen nikket inn utligningsmålet på overtid og sikret ett poeng for LFK mot Raufoss 2 mandag kveld. (Foto: Justus Moe) 

 

2-2 endte kampen som var både spennende og til tider dramatisk.

Kampen åpnet med at Raufoss 2 hadde en del ball, men kom ikke til noen spesielt farlige muligheter. Første skudd på mål kommer etter tolv minutter, men det er for løst til at det setter keeper Varpestuen på noen særlig prøve. LFK får en mulighet etter 17 minutter, William Ankarhake slår en ball inn langs bakken som ender hos Stian Nyhus, men han treffer ikke rent på ballen og keeper tar den enkelt.

LFK blir tvunget til å gjøre et bytte allerede etter 20 minutter. Belmin Logo var offer for en relativt knallhard takling og kan ikke fortsette. Joakim Vatne kommer inn.

Ïkke lenge etterpå er det Prince som sørger for at fysioterapaut Hans Noet må ut på nok en løpetur på Nammo Stadion. Martin Chutko Bakke slår et godt innlegg som Prince går etter, men keeper kaster seg også etter ballen og bokser både ball og hodet på Prince som blir liggende, men kommer seg til slutt opp igjen.

Dessverre, i andre enden av banen er det Henrik Prestegård som må gi seg, han har slitt med hofteproblemer hele uka, og kan ikke fullføre kampen. Peder Bye Foss kommer inn for ham og Lars Lundgren Torgersen trekkes ned i forsvarsleddet.

Etter rundt 30 minutter får Raufoss 2 en kjempesjanse. Et innlegg blir slått over hele feltet og på bakerte venter en Raufoss-spiller som lader kanonen, men Tomas Varpestuen viser mesterlig forflytning, kommer ut og gjør målet lite og redder på kjempevis. Varpestuen spilte forøvtig en utmerket kamp i LFK-målet.

Omdiskutert mål

Mot pause presser Raufoss 2 hardt og rett før dommeren blåser til hvile har de to skudd som det første blir reddet av Varpestuen, mens William Ankarhake kaster seg foran returen og hindrer skudd på mål. Det resulterte i at lagene kunne rusle i garderoben på stilingen 0-0.

LFK så mye mer bestemte ut da de kom ut på banen igjen etter pause og allerede etter fem minutter får de lønn for strevet. Prince får et innlegg som han header over keeper, men deet kan se ut som om Petter Sendstad redder på streken. Linjedommeren vinker for scoring til store protester fra Raufoss 2, men målet er godkjent og Lillehammer leder 1-0.

prince mål.JPG

MÅL: Prince setter inn 1-0 med hodet. Petter Senstad (på streken) nikker ballen ut, men ifølge assistentdommeren har ballen allerede vært over linja. (Foto: Justus Moe)

 

Dessverre skulle det ikke ta lenger en nesten tre minutter før vertene var ajour igjen. Per Kristian Jansen får en ball fra en god Ryan Doghman og setter den i lengste hjørnet bak keeper Varpestuen.

Raufoss 2 hadde litt mer ball i perioden etter sin scoring. LFK gjør et bytte, Ankarhake går ut og Sverre Valset kommer inn og de legger om til en 4-4-2 formasjon. Raufoss kommer til et par skuddmuligheter, men Varpestuen har kontroll. Fredrik Bentdal er tilbake i Norge på sommerferie fra college i USA og etter 70 minutter kommer han inn for Henning Torgnesskar. 

Tolv minutter før full tid mister LFK-forsvaret litt kontrollen i egen 16-meter. Ballen går litt frem og tilbake, og havner til slutt hos en totalt umarkert Per Kristian Jansen som smeller ballen forbi Varpestuen. 2-1 til hjemmelaget.

LFK gjør nok et bytte og Stø kommer inn for Stian Nyhus.

Lillehammer begynner å presse knallhardt i håp om å få med seg poeng hjem og kommer rundt på kantene, men avslutningene på mål uteblir.

Sterk moral

90 minutter passeres på klokka og LFK får et frispark ute på høyrekanten. Bentdal slår inn, men keeper tar den. LFK vinner igjen ballen tidlig og den havner ute hos Joakim Vatne på høyresiden av 16-meteren, han slår den helt over på bakre stolpe der Lars Lundgren Torgersen har funnet krefter til et siste offensivt løp i kampens siste sekund. 35-åringen stanger ballen knallhardt og utagbart i målet. Dommeren blåser av kampen rett etter det påfølgende avsparket og LFK kan reise hjem med et velsmakende poeng i bagasjen.

Keeper Tomas Varpestuen sto som nevnt en mesterlig kamp i LFK-målet og på tross av at det er ting å ta tak i for laget, så mener han moralen i laget er eksepsjonell.

- Det som er mest positivt med kampen er moralen vi viser etter at Raufoss har snudd kampen til 2-1. Vi klarer å presse på og få 2-2 på overtid, dette viser vilje og moral som kommer til å være viktig for å ta med seg poeng på slutten av kampene fremover også, sier han.

- Når det gjelder kampen forøvrig så synes vi sliter med å få igang eget spill og sliter strukturelt spesielt i den første omgangen. Den andre omgangen synes jeg strukturen blir bedre, avslutter sisteskansen.

DSC_6945.JPG

YNDET PRESSEOBJEKT: Kapteinen blir intervjuet av lokalpressen etter kampen. (Foto: Justus Moe)

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer