Publisert: 30. april 2017 - Justus Moe

Prince Ntabwe Kabeya scoret tre og sikret seg hat-trick og William Ankarhake holdt lekestue og bidro med flere assister i 5-0 seieren over Tynset på Stampesletta søndag.

mål.JPG

 

MÅL: Prince i det han nettopp har scoret sitt andre av totalt tre mål mot Tynset. (Foto: Justus Moe)

 

LFK gikk ut i en 3-5-2 formasjon med Varpestuen i mål. Fridtjof Andberg, Ivan Razumovic og Henrik Prestegård i forsvar. Lars Lundgren Torgersen, Vetle Skjærvik og Martin Chutko Bakke sentral på midten. Stian Nyhus og Belmin Logo på hver sin kant. William Ankarhake som offensiv midtbane og Prince på topp.

Lillehammer var med fra start og allerede etter fire minutter var det 1-0 til hjemmelaget. William Ankarhake kjørte et raid med overstegsfinter på høyresiden og får lagt inn foran mål der Vetle Skjærvik får en enkel jobb med å sette inn ballen i det åpne målet. 16-åringens første offisielle mål for Lillehammer Fotballklubb (Han scoret sitt første på et vakkert frispark i treningskampen mot Follebu i vinter).

Etter målet hadde LFK kontroll på kampen og Tynset hadde knapt ball eller målsjanser. Fire minutter før pause dobles ledelsen. William Ankarhake gjør forarbeidet igjen og legger inn på hodet til Prince som knallhardt stanger ballen i mål. 2-0.

3-0 kommer etter 60 minutter. LFK har fått frispark som Belmin Logo slår inn i feltet. Ballen havner på foten til Prince som setter sitt andre for dagen.

LFK fortsetter å fosse framover og etter 70 minutter blir Belmin Logo taklet i gjestenes 16-meter. Ureglementert, mener dommeren og straffe til LFK. Prince går fram og setter ballen sikkert til venstre for keeper og sikrer med det sitt eget hat-trick og 4-0 til LFK.

5-0 kommer i det 83. minutt. William Ankarhake med nok et raid, spiller gjennom Prince som sender ballen inn foran mål der Peder Bye Foss enkelt kan sette ballen i det åpne målet.

Prince ble av den lokale juryen kåret til Lillehammers beste spiller, velfortjent når man scorer tre mål og har en assist, men også William Ankarhake kunne stukket av med den prisen. 

DSC_6778.JPG

STORSPILTE: William Ankarhake sørget for at Tynset-forsvaret ble svimle i løpet av kampen. (Foto: Justus Moe)

 

- Vi tar tak i kampen med en gang og det er veldig bra, det blir litt roligere etter scoringen, men jeg føler vi har full kontroll, sier William etter kampen.

- Tynset prøver å presse oss litt i starten på den andre omgangen, men når vi får 3-0 scoringen føler jeg luften går litt ut av dem, sier svensken.

- Det var en veldig god kamp av oss, vi nektet dem å komme til særlige muligheter, de få de har håndterer Tomas veldig bra. 3-5-2 virker å være en formasjon som passer oss veldig bra, sier William som med kampen i dag har spilt sine første tre fotballkamper siden en kneskade satte ham ut av spill i juli i fjor.

- Formen kjennes helt ok ut, men jeg har mer å gå på. Jeg måtte gjennom en operasjon i kneet, men med litt ekstratrening og rett og slett ta vare på kroppen, så kjenner jeg at touchen og timingen er i ferd med å komme tilbake, forteller han. Forøvrig ble han plukket ut, sammen med kaptein Lars Lundgren Torgersen, til å avlegge doping-prøve rett etter kampslutt. Det er ikke dagligdags at spillere i LFK må tømme blæra for Anti-doping Norge, men det er jo greit å få svart på hvitt at den fantastiske forestillingen og seieren over Tynset kom gjennom hardt og dedikert arbeid og innsats, og ikke gjennom leppekrem eller astmamedisiner.

Neste kamp for LFK er borte mot Raufoss 2 neste mandag, etter det er det hjemmekamp igjen når Eidsvold-Turn kommer på besøk til Stampesletta lørdag 13. mai.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Lillehammer - Furnes

fredag 03.08.2018, kl 19:00
Sted: Stampesletta

Se alle kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Snart klart for Gothia Cup 2018

1731 lag fra 78 nasjoner deltar i verdens største fotballturnering for barn og ungdom (11-18 år) i 2018. Lillehammer FK stiller med 6 lag (G13-G16) som i sine innledende kamper møter lag fra England, Fillippinene, USA, Mexico, Frankrike, Tyskland, Argentina og Sverige.

Fullførte vårsesongen med stil

Med en godt gjennomført første omgang avsluttet LFK vårsesongen med en ny solid seier, og er a-poeng med Kongsvinger 2 på toppen av 4. divisjonstabellen før høstsesongen. På bildet: Fridtjof Andberg som spilte sin 70.ende og foreløpig siste kamp for A-laget fredag 29.06. Takk for solid innsats i LFK-trøya Fridtjof, og lykke til med studier i USA til høsten! (Foto: Hanne-Kjersti S.Iversen)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer