Publisert: 30. april 2017 - Justus Moe

Prince Ntabwe Kabeya scoret tre og sikret seg hat-trick og William Ankarhake holdt lekestue og bidro med flere assister i 5-0 seieren over Tynset på Stampesletta søndag.

mål.JPG

 

MÅL: Prince i det han nettopp har scoret sitt andre av totalt tre mål mot Tynset. (Foto: Justus Moe)

 

LFK gikk ut i en 3-5-2 formasjon med Varpestuen i mål. Fridtjof Andberg, Ivan Razumovic og Henrik Prestegård i forsvar. Lars Lundgren Torgersen, Vetle Skjærvik og Martin Chutko Bakke sentral på midten. Stian Nyhus og Belmin Logo på hver sin kant. William Ankarhake som offensiv midtbane og Prince på topp.

Lillehammer var med fra start og allerede etter fire minutter var det 1-0 til hjemmelaget. William Ankarhake kjørte et raid med overstegsfinter på høyresiden og får lagt inn foran mål der Vetle Skjærvik får en enkel jobb med å sette inn ballen i det åpne målet. 16-åringens første offisielle mål for Lillehammer Fotballklubb (Han scoret sitt første på et vakkert frispark i treningskampen mot Follebu i vinter).

Etter målet hadde LFK kontroll på kampen og Tynset hadde knapt ball eller målsjanser. Fire minutter før pause dobles ledelsen. William Ankarhake gjør forarbeidet igjen og legger inn på hodet til Prince som knallhardt stanger ballen i mål. 2-0.

3-0 kommer etter 60 minutter. LFK har fått frispark som Belmin Logo slår inn i feltet. Ballen havner på foten til Prince som setter sitt andre for dagen.

LFK fortsetter å fosse framover og etter 70 minutter blir Belmin Logo taklet i gjestenes 16-meter. Ureglementert, mener dommeren og straffe til LFK. Prince går fram og setter ballen sikkert til venstre for keeper og sikrer med det sitt eget hat-trick og 4-0 til LFK.

5-0 kommer i det 83. minutt. William Ankarhake med nok et raid, spiller gjennom Prince som sender ballen inn foran mål der Peder Bye Foss enkelt kan sette ballen i det åpne målet.

Prince ble av den lokale juryen kåret til Lillehammers beste spiller, velfortjent når man scorer tre mål og har en assist, men også William Ankarhake kunne stukket av med den prisen. 

DSC_6778.JPG

STORSPILTE: William Ankarhake sørget for at Tynset-forsvaret ble svimle i løpet av kampen. (Foto: Justus Moe)

 

- Vi tar tak i kampen med en gang og det er veldig bra, det blir litt roligere etter scoringen, men jeg føler vi har full kontroll, sier William etter kampen.

- Tynset prøver å presse oss litt i starten på den andre omgangen, men når vi får 3-0 scoringen føler jeg luften går litt ut av dem, sier svensken.

- Det var en veldig god kamp av oss, vi nektet dem å komme til særlige muligheter, de få de har håndterer Tomas veldig bra. 3-5-2 virker å være en formasjon som passer oss veldig bra, sier William som med kampen i dag har spilt sine første tre fotballkamper siden en kneskade satte ham ut av spill i juli i fjor.

- Formen kjennes helt ok ut, men jeg har mer å gå på. Jeg måtte gjennom en operasjon i kneet, men med litt ekstratrening og rett og slett ta vare på kroppen, så kjenner jeg at touchen og timingen er i ferd med å komme tilbake, forteller han. Forøvrig ble han plukket ut, sammen med kaptein Lars Lundgren Torgersen, til å avlegge doping-prøve rett etter kampslutt. Det er ikke dagligdags at spillere i LFK må tømme blæra for Anti-doping Norge, men det er jo greit å få svart på hvitt at den fantastiske forestillingen og seieren over Tynset kom gjennom hardt og dedikert arbeid og innsats, og ikke gjennom leppekrem eller astmamedisiner.

Neste kamp for LFK er borte mot Raufoss 2 neste mandag, etter det er det hjemmekamp igjen når Eidsvold-Turn kommer på besøk til Stampesletta lørdag 13. mai.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer