Publisert: 22. april 2017 - Justus Moe

Det ble ingen hyggelig Oslo-tur for LFKs A-lag lørdag. Drakt-rot og fire mål i mot i en kamp som til slutt endte 4-1 til Korsvoll.

peder2.JPG

TUNG DAG: Det ble en tung dag for Peder Bye Foss og resten av lagkameratene denne lørdagen. (Arkivfoto: Justus Moe)

Allerede før avspark startet problemene. På tross av at Korsvoll står oppført med blå draktfarge viste det seg at draktene var blå og hvite. LFK har som kjent hvite hjemmedrakter og blå bortedrakter. Siden Korsvoll nektet å spille i sine rød bortedrakter på hjemmebane måtte LFK ta på seg deres drakter. Umiddelbart føler man dette var lite romslig av hjemmelaget og tanken om at en spisset Norsk Tipping-liga skulle heve 3. divisjon til et mer profesjonellt nivå fikk seg en knekk.

LFK stilte fra start i en 4-2-3-1 formasjon med Chutko Bakke og Torgnesskar på henholdsvis høyre- og venstreback, Prestegård og Razumovic som midtstoppere, Andberg og Skjærvik sentralt på midten, Logo og Ankarhake på høyre- og venstreving, Bye Foss som hengende spiss og Prince på topp.

Det tok ikke lenger enn fem minutter før Korsvoll fikk 1-0. Et innlegg fra venstresiden treffer Stig Markus Hovdal som med hælen setter ballen bak Tomas Varpestuen.

mot korsvoll.jpgRØDT: LFK i Korsvolls røde bortedrakter (Foto: H. Wangberg)

Etter dette bølget spillet mer frem og tilbake. Korsvollbanen er relativt kort og hjemmelaget slo mye lange baller som så ble sendt ut på kantene. LFK har en sjanse etter ti minutter der Foss får lagt inn til Prince, men avslutningen går rett på keeper.

Etter 27 minutter dobler Korsvoll ledelsen. Nok et innlegg fra venstrekanten, denne gangen treffer det hodet til Adrian Thun som header ballen i lengste hjørne. 2-0.

LFK kommer til noen nesten-muligheter, spesielt William Ankarhake kommer til en del innlegg.

2-0 blir resultatet til pause. 

I pausen legger LFK om til tre bak og forsøker å presse Korsvoll høyere i banen. Det fører til at LFK kommer mer med i kampen og kommer til et par muligheter. Etter 51 minutter fyrer Henrik Prestegård av fra 25 meter, keeperen må gi retur, men ingen LFK-spillere får satt ballen i mål. LFK kommer til flere muligheter og utnytter rommene på sidene, men  ballen vil ikke over Korsvolls mållinje.

Så blir LFK hardt straffet på en kontring i mot og Adrian Thun scorer sitt andre for dagen for Korsvoll. 3-0 til hjemmelaget.

LFK fortsetter å være gode på å vende spill og finne rom på kantene, men på den siste tredjedelen av banen går det trått. De gjør to bytter etter en times spill. Stø kommer inn for Torgnesskar og Vatne kommer inn for Logo.

Rett etterpå kommer reduseringen for LFK. Et langt oppspill til Peder Bye Foss som sender ballen til Prince som setter den sikkert. Rett etterpå kommer LFK til nok en kjempesjanse. William Ankarhake slår inn til Bye Foss som demper ballen og skyter, men ballen går hårfint over. Etter nesten 70 minutter må Prince ut med skade. Even Balto kommer inn og Joakim Vatne og Peder Bye Foss blir spisspar. William Ankarhake fortsetter å jobbe godt ute på høyrekanten, men innleggene gir ikke resultater.

Så tar Korsvoll tilbake litt av initativet i kampen. Dommeren blåser frispark på en hands. Frisparket slåes inn i LFK-feltet der Andreas Romøren får stå alene og pirke inn 4-1 til vertene. Da var det igjen drøye ti minutter inkludert tillegg. LFK fortsetter å prøve framover, men det er Korsvoll som kommer til de største sjansene og det ender med nok et tap for LFK.

Etter kampen var Ivan Razumovic svært skuffet.

- Vi gir dem fire mål. Vi må fikse de defensive utfordringene våre snarest, sier han.

- Vi kommer ikke til å score fire-fem mål i hver kamp, da kan vi ikke slippe inn 7 mål på to kamper, sier han og påpeker at LFK også må være mye mer fokuserte fra start.

- Vi har trent hele uka på å forsvare oss mot innlegg, vi kan ikke slippe inn mål så enkelt da, avslutter kroaten.

For Joakim Vatne ble comebacket etter hamstring-skaden ikke slik han ønsket.

- Det er kjekt å være litt tilbake igjen etter skade, men i dag synes jeg vi mangler stolthet, det skal ikke være greit å tape med tre og fire mål i mot to kamper på rad, sier han. Vatne kom inn for Belmin Logo etter 61. minutter i dag.

- Det er mye positivt i kampen, så vi skal ikke grave oss ned eller være bekymret, men vi er nødt å jobbe med de tingene som er negativt slik at vi kan begynne å ta poeng. Det starter på treningsfeltet og mentalt hos en hver enkelt spiller, sier angrepsspilleren som tror på bedring for laget.

- Har vi den 100 % innstillingen i hvert eneste minutt og ikke bare periodevis som i dag vil ting løsne for oss, mener han og ser allerede fremover mot neste kamp, hjemme mot Tynset.

- Jeg tror alle gutta er revansjesugene nå og har fått en liten "faen i seg"-innstilling etter to litt bitre tap på rad. Jeg gleder meg i alle fall til en god treningsuke og ikke minst til å knuse til mot Tynset, avslutter bergenseren.

 LFKs tropp:

Line-up Korsvoll.jpg

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Lillehammer - Furnes

fredag 03.08.2018, kl 19:00
Sted: Stampesletta

Se alle kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Roar Amundsen er klar for LFK.

Av Sportsjef/Hovedtrener A Ørjan Christiansen Roar er 28 år, og kommer til oss fra Valdres der han har vært fast inventar de siste to sesongene. Han har primært spilt sentral midtbane, har gode basis ferdigheter og ikke minst stor løpskraft.

Fullførte vårsesongen med stil

Med en godt gjennomført første omgang avsluttet LFK vårsesongen med en ny solid seier, og er a-poeng med Kongsvinger 2 på toppen av 4. divisjonstabellen før høstsesongen. På bildet: Fridtjof Andberg som spilte sin 70.ende og foreløpig siste kamp for A-laget fredag 29.06. Takk for solid innsats i LFK-trøya Fridtjof, og lykke til med studier i USA til høsten! (Foto: Hanne-Kjersti S.Iversen)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer