Publisert: 21. april 2017 - Justus Moe

Etter de siste 45 minuttene mot Frigg i forrige serierunde er det grunn til å være optimistiske før lørdagens bortemøte med Korsvoll. - Vi gleder oss til kamp, men vi må være skjerpet og klare fra start, er beskjeden fra trener Ørjan Christiansen.

DSC_6514.JPG

INSTRUKSER: Trener Ørjan Christiansen gir spillerne instrukser på fredagens trening. (Foto: Justus Moe)

 

Korsvoll befinner seg på andreplass på tabellen etter at de vant 4-1 borte mot Gjøvik/Lyn i sesongåpningen. Et resultat man ikke nødvendigvis skal lese for mye inn i da vestopplendingene ikke virker å være i tidenes beste form med et 1-0 tap for Faaberg og et 6-0 tap mot Moss i sine to siste treningskamper før seriestarten.

Av de som har tippet og satt odds for årets 3. divisjon har de fleste satt opp Korsvoll, i likhet med LFK, som et midt på tabellen-lag denne sesongen. Noe Korsvolls assistenttrener Trygve By ikke nødvendigvis var enig i da han uttalte seg til klubbens hjemmesider da serieoppsettet var klart i november.

- Hvis Lyn er tippet som seriefavoritter, kan like gjerne vi vinne serien neste år, de klarte jo ikke å vinne mot oss i år, sa han da.

Korsvoll trenes av Petter Solland som har et hundretalls kamper for klubben og de spiller sine hjemmekamper på Korsvoll Kunstgress, en relativt ny og fin kunstgressbane. Tidligere Faaberg og FF Lillehammer-spiller Trond Haugstad spilte for klubben i 2006.

LFK åpnet med et irriterende tap hjemme mot Frigg, en kamp der hjemmelaget dominerte de siste 45 minuttene og Oslo-laget i perioder hang i tauene som om de hadde gått 10 runder mot Cecilia Brækhus. Svake dommeravgjørelser og en første omgang under pari førte til et 3-1 tap. 

Trener Ørjan Christiansen forventer at LFK skal ta med seg det postive fra Frigg-kampen inn mot denne.

- Jeg forventer at vi bygger videre på prestasjonen og det positive mot Frigg, og selvsagt viser forbedring på de områdene vi ikke var fornøyde med, sier han.

- Vi gleder oss til ny kamp, og presterer vi enda bedre enn sist mot Frigg bør det være muligheter for tre poeng. Men vi må være skjerpet og klare fra start, understreker Christiansen.

Det som også er positivt er at flere av spillerne som har vært ute med skade begynner å komme tilbake.

- Status på troppen nå er at det er bedring. Spillere er på vei tilbake fra skade, og vi nærmer oss full tropp. Det merkes i økt kvalitet på trening, og ikke minst konkurranse om plassene, sier treneren.

For de som ikke har anledning til å ta seg en Oslo-tur for å støtte LFK så vil det bli oppdateringer fra kampen på klubbens Twitter-konto

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer