Publisert: 20. april 2017 - Justus Moe

ørjan.JPG

Posisjon: Hovedtrener

 

Ørjan Christiansen tok over som hovedtrener for LFK denne sesongen. Han signerte en kontrakt på to år og har vært tydelig på at han ønsker å sette spor etter seg i OL-byen. Til GD tidligere i år sa han følgende om den langsiktige målsetningen:

- Vi må i hvert fall opp på et nivå som er høyere enn der vi er nå. Gjør vi ting riktig ofte nok og lenge nok, er ingenting umulig. De har fått til toppfotball både på Elverum, Hamar og Kongsvinger, så hvorfor ikke på Lillehammer. Det viktigste er uansett at vi må begynne å bygge en skikkelig treningskultur. Dessuten skal vi være et lag som blir ekle å spille mot.

Ørjan kommer fra Sogndal og har fotball i blodet. Hans far, Knut Christiansen, har 610 kamper for Sogndal og scoret også klubbens eneste mål i 2-1 tapet mot Brann i cupfinalen i 1976.

Selv debuterte Ørjan i Tippeligaen 19. april 1998 da han kom inn for Bent Apneseth og fikk de siste 33 minuttene på Aspmyra mot Bodø/Glimt. I kampen etter kom han også inn fra benken i en 2-2 kamp mot Strømsgodset der LFKs assistenttrener Rune Hagen scoret det ene målet for drammenserne. Hans første kamp fra start kom mot Moss på Melløs runden etter, der han også scoret sitt første Tippeliga-mål.

Etter to sesonger med Sogndal gikk turen til Østfold og innom Fredrikstad før han gikk til Kvik Halden, via Jotun til Sarpsborg og tilbake til Kvik Halden igjen, der en lyskeskade førte til at han allerede i ung alder bestemte seg for å legge fotballskoene på hylla.

I 2007 startet han på trenerutdanningen og i 2008 ble han ansatt som trener for Kvik Halden. I 2010 tok han laget fra 3. divisjon og opp til 2. divisjon. I 2011 ble han omtalt som et av Norges største trenertalenter og i 2012 tok han over som hovedtrener for 2. divisjonslaget Birkebeinerne, etter å blant annet ha takket nei til 1. divisjonsklubben Alta.

I 2014 jobbet han som spillerutvikler i Moss og året etter tok han over som hovedtrener. Der var han fram til sommeren 2016.

Ørjan er nå i ferd med å fullføre UEFA Pro trenerutdannelsen, det høyeste nivået på trenerstigen.

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Flisa - Lillehammer

lørdag 21.10.2017, kl 14:00
Sted: Flisa stadion

Se alle kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

To be or not to be...

Om Lillehammer FK skal være (eller ikke være) et 3.divisjonslag (i Norsk Tippingligaen) 2018 sesongen, DET er spørsmålet som blir avgjort på Stampesletta i dag kl.15.00. Kampen mot Gjøvik-Lyn er «en sekspoenger». Med seier mot byrival Gjøvik vinner LFK 3 poeng, samtidig som de hindrer en av sine argeste konkurrenter i nedrykksstriden fra å ta poeng.

Tid for evaluering

Godt strukturerte klubber tiltrekker seg frivillige og bidrar til stabil og forutsigbar klubbdrift. Så; hva er ståa i LFK? Som helt ny i klubben vet ikke jeg svaret på det innledende spørsmålet. Men trolig har dere svar. Og de vil jeg ha tak i!

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer