Publisert: 20. april 2017 - Justus Moe

ørjan.JPG

Posisjon: Hovedtrener

 

Ørjan Christiansen tok over som hovedtrener for LFK denne sesongen. Han signerte en kontrakt på to år og har vært tydelig på at han ønsker å sette spor etter seg i OL-byen. Til GD tidligere i år sa han følgende om den langsiktige målsetningen:

- Vi må i hvert fall opp på et nivå som er høyere enn der vi er nå. Gjør vi ting riktig ofte nok og lenge nok, er ingenting umulig. De har fått til toppfotball både på Elverum, Hamar og Kongsvinger, så hvorfor ikke på Lillehammer. Det viktigste er uansett at vi må begynne å bygge en skikkelig treningskultur. Dessuten skal vi være et lag som blir ekle å spille mot.

Ørjan kommer fra Sogndal og har fotball i blodet. Hans far, Knut Christiansen, har 610 kamper for Sogndal og scoret også klubbens eneste mål i 2-1 tapet mot Brann i cupfinalen i 1976.

Selv debuterte Ørjan i Tippeligaen 19. april 1998 da han kom inn for Bent Apneseth og fikk de siste 33 minuttene på Aspmyra mot Bodø/Glimt. I kampen etter kom han også inn fra benken i en 2-2 kamp mot Strømsgodset der LFKs assistenttrener Rune Hagen scoret det ene målet for drammenserne. Hans første kamp fra start kom mot Moss på Melløs runden etter, der han også scoret sitt første Tippeliga-mål.

Etter to sesonger med Sogndal gikk turen til Østfold og innom Fredrikstad før han gikk til Kvik Halden, via Jotun til Sarpsborg og tilbake til Kvik Halden igjen, der en lyskeskade førte til at han allerede i ung alder bestemte seg for å legge fotballskoene på hylla.

I 2007 startet han på trenerutdanningen og i 2008 ble han ansatt som trener for Kvik Halden. I 2010 tok han laget fra 3. divisjon og opp til 2. divisjon. I 2011 ble han omtalt som et av Norges største trenertalenter og i 2012 tok han over som hovedtrener for 2. divisjonslaget Birkebeinerne, etter å blant annet ha takket nei til 1. divisjonsklubben Alta.

I 2014 jobbet han som spillerutvikler i Moss og året etter tok han over som hovedtrener. Der var han fram til sommeren 2016.

Ørjan er nå i ferd med å fullføre UEFA Pro trenerutdannelsen, det høyeste nivået på trenerstigen.

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Løndal-trippel sikret cup-avansement

Stampesletta 21. mars 2018: Lillehammer – Follebu 4-0 (2-0). Mål: Løndal 26, 45, 80, Ringlund 77 Kampreferat v/Petter Myrvold Klubbens A-lag tok seg greit videre til andre kvalifiseringsrunde i cupen etter 4-0 over nabo og divisjonskollega Follebu, som mønstret gamle LFK-gutter som Jon Bråten og Andreas Hovemoen.

Samarbeid mellom LFK og Roterud

Sammen blir vi bedre! Roterud IL og Lillehammer FK har denne uka signert en formell samarbeidsavtale. Klubbene deler "flest mulig - lengst mulig" som grunnlag for driften, og gjennom flere konkrete tiltak skal spillerutviklingen nå bedres. På bildet: Spillerutvikler i LFK Stig Løkken og Tor Sortåsløkken fra Roterud IL poserer i glede etter at avtalen er signert

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer