Publisert: 20. april 2017 - Justus Moe

ørjan.JPG

Posisjon: Hovedtrener

 

Ørjan Christiansen tok over som hovedtrener for LFK denne sesongen. Han signerte en kontrakt på to år og har vært tydelig på at han ønsker å sette spor etter seg i OL-byen. Til GD tidligere i år sa han følgende om den langsiktige målsetningen:

- Vi må i hvert fall opp på et nivå som er høyere enn der vi er nå. Gjør vi ting riktig ofte nok og lenge nok, er ingenting umulig. De har fått til toppfotball både på Elverum, Hamar og Kongsvinger, så hvorfor ikke på Lillehammer. Det viktigste er uansett at vi må begynne å bygge en skikkelig treningskultur. Dessuten skal vi være et lag som blir ekle å spille mot.

Ørjan kommer fra Sogndal og har fotball i blodet. Hans far, Knut Christiansen, har 610 kamper for Sogndal og scoret også klubbens eneste mål i 2-1 tapet mot Brann i cupfinalen i 1976.

Selv debuterte Ørjan i Tippeligaen 19. april 1998 da han kom inn for Bent Apneseth og fikk de siste 33 minuttene på Aspmyra mot Bodø/Glimt. I kampen etter kom han også inn fra benken i en 2-2 kamp mot Strømsgodset der LFKs assistenttrener Rune Hagen scoret det ene målet for drammenserne. Hans første kamp fra start kom mot Moss på Melløs runden etter, der han også scoret sitt første Tippeliga-mål.

Etter to sesonger med Sogndal gikk turen til Østfold og innom Fredrikstad før han gikk til Kvik Halden, via Jotun til Sarpsborg og tilbake til Kvik Halden igjen, der en lyskeskade førte til at han allerede i ung alder bestemte seg for å legge fotballskoene på hylla.

I 2007 startet han på trenerutdanningen og i 2008 ble han ansatt som trener for Kvik Halden. I 2010 tok han laget fra 3. divisjon og opp til 2. divisjon. I 2011 ble han omtalt som et av Norges største trenertalenter og i 2012 tok han over som hovedtrener for 2. divisjonslaget Birkebeinerne, etter å blant annet ha takket nei til 1. divisjonsklubben Alta.

I 2014 jobbet han som spillerutvikler i Moss og året etter tok han over som hovedtrener. Der var han fram til sommeren 2016.

Ørjan er nå i ferd med å fullføre UEFA Pro trenerutdannelsen, det høyeste nivået på trenerstigen.

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer