Publisert: 17. april 2017 - Justus Moe

Det endte til slutt 3-1 til gjestene fra Frigg i sesongåpningen på Stampesletta mandag, men LFK kunne fort tatt med seg poeng om marginene hadde vært på deres side og om man hadde fått mer ut av en meget god andre omgang.

Henrik.JPG

DAGENS KAPTEIN: Henrik Prestegård mener uflaks og marginer i mot var avgjørende og trekker frem at den andre omgangen var det beste LFK har prestert på lenge. (Foto: Justus Moe)

- Vi åpner bra og er godt med fra start, sier dagens kaptein, Henrik Prestegård etter kampslutt.

Og Oppsal-gutten har rett i det. De første ti minuttene var jevne, men med et ørlite overtak til hjemmelaget. LFK har et par gode sjanser og Prince blir også taklet i sekstenmteren og det ropes på straffe, men dommer Tommy Frydenlund peker mot corner-flagget.

1-0 til gjestene kommer etter en spesiell situasjon. Et innlegg fra Helge Helguson Noumann spretter forbi alt og alle og går i mål. Assistentdommeren har flagget i været og har vinket for en offside. En av Friggs spillere skal ha vært i offside og kan ha forstyrret keeper Varpestuen såpass at forseelsen er straffbar, men etter en samtale med sin assistent velger dommer Frydelund å godkjenne målet. Da var det spilt 11 minutter.

2-0 kommer etter 21 minutter, scoret av David Eie. LFK blir liggende svært lavt i denne perioden og på tross av at Frigg ikke presser spesielt mye klarer ikke LFK å etablere særlig mye offensivt spill og dermed ikke særlig med målsjanser heller.

Den andre omgangen viste en helt annen side av LFK. Det ble gjort noen bytter og formasjonen ble endret til en mer offensiv 3-4-3 og etter 75 minutter fikk vertene lønn for strevet da Prince fint spiller gjennom Fredrik Larsen som sikkert setter inn 1-2. LFK fortsetter å presse på og dominerer stort. Frigg har mer en nok med å rydde unna i lange perioder og LFK ser ut som et virkelig godt fotballag. Flere store sjanser, men ingen klarer å få presset ballen inn bak Friggs keeper Eivind Husby Bratseth. 

3-1 kommer på en overgang. LFK har satset alt framover for å få utligningen da Kristoffer Lindberg blir spilt gjennom og kommer helt alene med Tomas Varpestuen. Nok en gang ropes det på offside, men dommerene lar spillet gå. Lindberg passerer Varpestuen og setter ballen i det åpne målet.

- I første omgangen blir vi løpende mye i mellom, men den andre omgangen synes jeg var knallbra, sier kaptein Prestegård.

- Da styrer vi kampen og vi er veldig nærme utligning. Det er kun marginene som er mot oss, sier han.

- Alt i alt så synes jeg vi skal ta med oss det positive fra denne kampen og se framover, sier Prestegård som på tross av å ha vært skadeplaget i vinter fullførte 90 minutter i dag.

LFK stilte med følgende tropp:

  Bilde 18.04.2017, 04.28.16.jpg

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer