Publisert: 04. mai 2018 - Harald Renolen

Av hovedtrener rekrutt/junior Henrik Wangberg

Rekrutt, ikke junior? Spillerne i junioralder som trener med det som i fjor het Junior 1, trener etter årets nye definisjoner med rekruttstallen. Vi har totalt 30 spillere i junioralder fordelt på A-lag og rekrutt. Kamparenaene til guttene er A-lag, rekrutt og G19 elite. Vi sorterer under A-laget og samarbeider godt med G16 i tillegg til A-laget.

Mandag 30. april, 2018 – rekruttrening kl 1630-1800 på Stampesletta.
Jeg skal til å sette i gang trening da daglig leder Eirik Torbjørnsen kommer bort og spør:
- Er det guttetrening så tidlig på dagen, og hvorfor trener du guttelaget?

Det er ikke mangel på kunnskap, men det faktum at de fem spillerne han så med en gang han kom på feltet var guttespillerne som hospiterer eller trener fast med junior.

Dette er et ganske typisk eksempel på alle nivå i klubben om dagen. Majoriteten av a-laget består av juniorspillere. Dette fører igjen til at juniorlaget trener med mange guttespillere på trening. Guttelaget har dermed med seg 4-5 småguttespillere på sine treninger og slik fortsetter det nedover.

Etter fjorårets omorganisering er det kommet på plass en tydelig hospiteringsplan som omfavner flere ledd og steg slik at spillerne skal få erfaring med å trene og spille på alderstrinnet over. Den er utarbeidet på trenerforum, av trenerkollegiet i senior og ungdom, med trener- og spillerutvikler Stig Løkken som hovedarkitekt.

Tirsdag 1. mai, 2018 – rekruttrening kl 1330-1500 på Stampesletta.
Vi bruker alltid ferier og fridager godt. Denne dagen trener vi på offensiv samhandling. Med oss på feltet har vi trener- og spillerutvikler Stig Løkken som kjører angrepsmønster for de to troppene som skal spille onsdag og torsdag. Majoriteten av treningen går med på å spille 11v11 og øve på offensiv samhandling.

Onsdag 2. mai, 2018 – rekruttmatch i 5. divisjon kl 2000 mot Kolbu/KK 2.
Henrik Botten debuterer fra start på seniornivå. Han er en 2001-gutt, som nylig kom sammen med flere andre Roterudspillere til rekruttroppen. Dette var mulig fordi det denne vinteren er skrevet en samarbeidsavtale med Roterud, som gjør at klubbene snakker bedre sammen enn på mange år. Da de måtte trekke juniorlaget sitt var det naturlig for oss å ta imot spillere som ønsket å spille videre.

Kampen vinner vi, vi velger å benytte reservene fra a-laget og de beste juniorspillerne i 5 .divisjon i år. Kanskje blir kamparenaen for mange av de som spilte denne kampen på et nivå eller to høyere neste år?

Torsdag 3. mai, 2018 – G19 Elite borte mot Faaberg kl 2000 på Jorekstad.
I kveld møter vi Faaberg med et ungt og sultent mannskap. Mange spillere får juniordebut for Lillehammer Fotballklubb ikveld, enten fordi de kommer fra Roterud eller fra guttelaget.
Hva er målsetningene vi setter for slike kamper?
Vi har satt tre oppgaveorienterte målsetninger, to med fokus på det offensive og et mål med fokus på det defensive. Målsetningen inn i kampene våre går stort sett på oppgaver spillerne skal utføre, og er ikke resultatorienterte. I kveld er for eksempel målsetningene avgrenset til følgende områder:
- Frispilling bakfra.
- Spillvending som bearbeiding.
- Struktur i høyt press.
I tillegg følger Kim Solberg, assistent på juniorlaget, opp 3-4 utvalgte spillere som han gir ekstra oppgaver i forbindelse med dagens kamp.

Lørdag 5. mai 2018 – rekruttrening kl 1030-12 på Stampesletta.
Dette er den eneste økten i mai hvor russen får fri, da de har fått frihelg for russetreff. På denne økten kjører vi en lang teknikkoppvarming, før vi jobber med tilslag ifbm innlegg-avslutninger og spill på stor bane. Forhåpentligvis er det 7-8 guttespillere på denne økten, slik at flere kan få prøve seg på en trening med rekruttstallen.

Hva er resultatet av å gjøre ting på den måten vi gjør det på nå?
På kort sikt fører prioriteringene vi legger til grunn til at mange spillere i junioralder får seniorerfaring, og at mange spillere i guttealder får juniorerfaring. Vi passer på å ikke slite ut spillerne, og styrer belastning på a-lag, rekrutt, G19 Elite og G16 elite i samarbeidsmøter.

Dette betyr at A-lagets prioriteringer får konsekvenser for kamparena for 40 spillere nedover i rekkene. Igjen fører dette til at veien fra G16 opp til A-laget er ganske kort for de som trener mye og har en god utvikling.

Metodikken vår medfører også at det jobbes godt og kommuniseres bedre på flere nivåer i klubben nå enn tidligere. Vi er en sammensveiset gjeng på trenersiden, noe som fører til at vi kjenner hverandre godt og enkelt kan utveksle meninger og tanker på tvers av lagene.

Forhåpentligvis ser vi fruktene av ny organisering og arbeidet som legges ned i klubben om 2-4 år - i form av mange unge, lokale spillere på et A-lag som er høyere opp i divisjonssystemet enn nå.

Generalsponsorer

Kontaktinfo

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg