Publisert: 09. oktober 2016 - Erik Huuse

G19

Sesongens siste bortekamp for Jr-1 ble spilt på Blåbærmyra søndag 9. oktober. Dette var det fjerde møtet mellom LFK og Valdres i årets sesong, uten at Lillehammer har tapt, en statistikk bortelaget var interessert i å opprettholde.

Da kampens gode dommer blåste i gang matchen var det lett snøvær og kaldt på Blåbærmyra. Det varmet imidlertid å se at det ved kampstart var dobbelt så mange borte- som hjemmefans på tribunen.

Etter en litt famlende åpning var det bortelaget som sakte men sikkert festet grepet om kampen. Etter ca 15 minutter utnyttet Hallvard en misforståelse i Valdres sine bakre rekker og snappet opp en tversoverpasning. Han satte fart rett mot mål og kunne ganske enkelt trille ballen i nettet forbi en sjanseløs Valdres-keeper. Dette ga bortelaget selvtillit, og noen minutter senere var det Markus som på utsøkt vis kunne sette inn 0-2 med en suser i langhjørnet fra ca 16 meter. Like etter fikk Lillehammer corner, og etter en perfekt serv av Vetle steg Lars til værs og stanget ballen knallhard i nettet via tverrliggeren, og dermed 0-3.

Til tross for flere gode LFK-muligheter var det Valdres som satte inn omgangens siste mål til redusering 1-3. Markeringssvikt i feltet etter en Valdres-corner gjorde det enkelt for en av Valdres sine sterke hodespillere å sette ballen i mål bak Magnus. Flere mål ble det ikke i første omgang og lagene gikk til pause på stillingen 1-3.

I pausen ble LFK enige om å være mer aggressive og ikke slippe til Valdres i andre omgang. Som sagt, så gjort. Andre omgang foregikk mer eller mindre på Valdres sin banehalvdel, og bortelaget produserte flere gode muligheter. De få forsøkene fra hjemmelaget ble effektivt stoppet før det ble farlig. Midtveis i omgangen økte LFK til 4-1 og denne gangen var det Sigurd som sendte i vei et skudd fra ca 16-17 meter. Skuddet skrudde vekk fra keeper og forsvant inn i nettmaskene. Etter 35 minutter spill var det duket for dagens scoring på Blåbærmyra. Etter mange trekk på en- og to touch tredde Øivind en pasning gjennom til Mats som for anledningen spilte venstre back. Alene med keeper var Mats iskald og satte ballen nede ved nærmeste stolpe, og dermed 1-5. Etter kampen var Øivind og Mats enige om at dette var både årets gjennombruddspasning og årets løp!

Etter dette virket bortelaget fornøyd og nøyde seg med å holde ballen i laget til dommeren blåste sluttsignalet. 1-5 og høstens første borteseier var et faktum.

LES OGSÅ: LFK G19-1 vs Valdres G19-1

Sesongens siste kamp spilles hjemme på Stampesletta onsdag 12. oktober kl 20.00. Med minimum uavgjort i denne kampen sikrer LFK G19-1 seg tredjeplassen i årets junior elite.

Tabell G19 Elite Høst 2016

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK og Roterud utvider avtale

Tonen er god, og samarbeidet ga mersmak! Lillehammer FK og Roterud IL Fotballgruppa har signert en forlenget avtale for 2019 som inneholder en rekke nye fellestiltak – til glede for begge klubbene!

Øker utviklingskompetansen i LFK

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.  (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer