Publisert: 21. september 2016 - Erik Huuse

840

Etter å ha tapt hjemmekampen tidligere i høst var det et revansjesugent juniorlag som entret Gjemselund stadion i flomlys tirsdag kveld.

 

Kveldens motstander Kongsvinger har vist bra høstform og er for alvor med i kampen om seriemesterskapet. Med andre ord ventet det våre gutter en solid utfordring på motsatt banehalvdel.

839

Første omgang var jevnspilt med noen brukbare muligheter til begge lag. Nærmest var LFK som fikk headet en corner kontant mot mål. Gjestenes gode keeper serverte imidlertid en meget god redning, men måtte gi retur. Returen ble reddet på streken etter en avslutning som kanskje kunne vært bedre plassert. Begge lag lå godt organisert defensivt og ingen av lagene klarte å spille seg til de store mulighetene. De farligste sjansene oppsto etter dødballer, men uten at noen fikk tellende resultat. 0-0 til pause etter en tett og jevn omgang.

Andre omgang startet på samme måte hvor mye foregikk på midtbanen og lite foran de to målene. Etter ca 10 minutter innledet imidlertid Kongsvinger en sterk periode som skulle vise seg å bli skjebnesvanger for bortelaget. Da LFK var på vei framover brøt Kongsvinger i midtbaneleddet og serverte en perfekt chipp i bakrom. Kongsvingers spiss hadde allerede startet og var plutselig alene med Andreas. Avslutningen kom i form av en lobb over en utrusende og sjansjeløs keeper, og dermed 1-0 til vertene.

825

LFK gikk rett i angrep etter avspark og tvang gjestene til å gi corner. Corneren ble imidertid vunnet av en Kongsvinger spiller, og hjemmelaget utnyttet muligheten til å kontre. Kontringen ble gjennomført på en mesterlig måte ved at flere spillere stormet i angrep mens ballen ble slått i bakrommet. Nok en gang var Kongsvinger igjennom og kunne avslutte alene med Andreas. I løpet av tre minutter hadde hjemmelaget gått fra 0-0 til 2-0.

Lillehammer-gutta fortsatte å jobbe på og trykket tidvis Kongsvinger bakover på banen. Det lyktes imidlertid ikke å spille seg helt igjennom og få omsatt ballinnehav til scoring. Mot slutten av kampen kom hjemmelaget på nok en visitt og etter litt om og men i feltet falt ballen ned i beina på en KIL-spiller som hadde en enkel jobb med å sette ballen i nettet til 3-0, noe som også ble sluttresultatet.

Kongsvinger var effektive og vant fortjent, men kampen var jevnere enn resultatet skulle tilsi. Vår nye spiller som kom fra Faaberg i sommer, Gibril Dambelly, fikk sin debut på juniorlaget. Med solid fysikk og evne til å holde på ballen i trengte situasjoner, viste han med sitt innhopp at han vil kjempe om en plass på laget utover høsten.

Med dette resultatet må vi nok innse at kampen om seriemesterskapet nå står mellom Kongsvinger og Elverum, og at våre juniorer er hektet av. Men så lenge det finnes teoretiske muligheter vil gutta fortsette å stå på i de kommende matchene. Neste mulighet er hjemme mot Valdres/Fagernes torsdag 29. september kl 20.00.

 

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK og Roterud utvider avtale

Tonen er god, og samarbeidet ga mersmak! Lillehammer FK og Roterud IL Fotballgruppa har signert en forlenget avtale for 2019 som inneholder en rekke nye fellestiltak – til glede for begge klubbene!

Øker utviklingskompetansen i LFK

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.  (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer