Publisert: 01. september 2016 - Erik Huuse

Det var Elverum, av mange ansett som den største favoritten til å vinne høstens Junior elite, som gjestet Stampesletta den siste dagen i august.

DSC_5401.JPG

 

Etter litt innledende stillingskrig på midtbanen var det imidlertid LFK som tok best tak i matchen. Etter hvert ble det dratt opp noen brukbare angrep både på høyre og venstresiden uten at det ble uttelling. Etter cirka 20 minutters spill fikk vi imidlertid litt hjelp av Elverums keeper og forsvarsspillere. En mellomting mellom innlegg og skudd fra Øivind på vår høyreside ble slått ut i feltet av Elverums keeper. Ballen treffer en medspiller i ryggen og triller forbi en utspilt keeper og i mål, 1-0 til hjemmelaget. Dette satte virkelig fart i LFK-gutta og 5 minutter senere dro Markus seg helt igjennom Elverum-forsvaret og satte ballen kontrollert i nettet. Etter 40 minutter var det Sigurds tur til å løpe i gjennom en forsvarsrekke med store avstander. I avslutningsøyeblikket blir han klippet ned bakfra. Dermed straffespark og korrekt rødt kort til Elverums midtstopper. Straffesparket satte Øivind sikkert i mål, og dermed 3-0 til pause etter en svært god førsteomgang av hjemmelaget.

Etter pause gikk Elverum offensivt ut i håp om å få en tidlig redusering. De lykkes også delvis med å trykke et litt passivt hjemmelag bakover på banen. Reduseringen kom da også etter cirka 50 minutters spill. Heldigvis var passiviteten i LFK-mannskapet forbigående. Etter omkring 55 minutter leverte gutta dagens beste angrep. Fra keeper via forsvaret ble ballen spilt gjennom midten og ut på kanten. Espen drar seg forbi sin back og legger perfekt inn i feltet hvor Øivind bare skal omsette innlegget i mål. Dessverre bommer han litt, men får gitt ballen til Nils som pirker den inn via stolpen og dermed 4-1.

Så ble det dramatikk på Stampesletta. En Elverum spiller kommer for sent inn i en takling - klart frispark til LFK, men Elverumsspilleren blir liggende med store smerter. Han må etterhvert bæres ut på båre og fraktes til sykehuset med ambulanse. I ettertid ble det bekreftet at leggbeinet var brukket.

Etter oppholdet i spillet fortsatte LFK-gutta å produsere sjanser mot et Elverum-lag som begynte å merke at de var redusert til 10 mann. 5-1 kommer ved comeback-kid Håvard som med sin første berøring bare kan heade ballen i det tomme buret, etter at Hallvard først har satt ballen i tverrliggeren. Helt mot slutten serverer Espen en fantastisk soloprestasjon da han dribler av 4-5 mann, noen både en og to ganger, og blir taklet ureglementert innenfor 16-meteren. Ny straffe, og denne gangen er det Lars som er sikker fra 11-metersmerket.

Seier 6-1 over Elverum lar seg høre, og endelig fikk laget vist hva de er gode for. Fantastisk innsats av alle mann samtidig som vi våger å spille ballen raskt langs bakken. Dette kombinert med god disiplin defensivt og hurtige gjenvinninger ved balltap viste seg å være en seiersoppskrift. Fortsetter det slik utover høsten kan det bli spennende i junior-elite. Neste kamp spilles borte mot Ottestad tirsdag 6. september.

Kampfakta: LFK G19-1 vs Elverum G19 Elite

 

Terminliste G19 Elite Høst 2016

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK og Roterud utvider avtale

Tonen er god, og samarbeidet ga mersmak! Lillehammer FK og Roterud IL Fotballgruppa har signert en forlenget avtale for 2019 som inneholder en rekke nye fellestiltak – til glede for begge klubbene!

Øker utviklingskompetansen i LFK

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.  (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer