Publisert: 23. oktober 2017 - Erik Huuse

LFK G19vsElverum-1810-2017Seriemesterskap i jr 1 divisjon

Etter ferdigspilt høstsesong i junior 1. divisjon var det Lillehammer FK-2 som sto igjen på toppen av tabellen. 

Selv etter forrige ukes tap mot et meget sterkt Valdres/Fagernes-lag holdt det altså til å sikre seriemesterskapet. Da er det bare å gratulere med en sterk sesong hvor laget toppet tabellen både i vår- og høstsesongen.

LFK-1 - Elverum

Onsdag 18. oktober gikk det som lenge så ut til å bli en ren seriefinale i jr-elite av stabelen på Stampesletta, LFK 1 møtte Elverum. Elverum har vært svært stabile i høstsesongen og kom til Stampesletta uten å ha avgitt poeng i høst. Hjemmelaget tapte høstens bortemøte mot Elverum, og rotet også bort 3 viktige poeng i bortekampen på Jorekstad. Skulle det være teoretiske muligheter for å kunne vinne jr-elite måtte altså LFK slå Elverum. Da ville Elverum stå med 18 poeng mens LFK ville stå med 15 poeng før den siste serierunden. Kampen ble altså ikke noen direkte seriefinale, men hjemmelaget var innstilt på å gi alt for å vise hvem som er avdelingens beste lag.

LFK åpnet godt mot et Elverumslag som gjorde overraskende mange feil og var lite besluttsomme framover på banen. Hjemmelaget presset Elverums spillere til å gjøre feil, og bortelaget produserte svært lite i den første omgangen. Etter å ha produsert noen halvsjanser ble LFK tildelt straffespark ca halvveis ut i omgangen. På klønete vis ble Roald lagt i bakken på ca 14-15 meter med ryggen mot mål. Straffesparket satte Lars kontant i nettet og dermed 1-0 til LFK. 2-0 kom noen minutter senere etter et godt angrep og en god avslutning fra Roald. Fra ca 16 meter curlet han ballen i mål slik at hjemmelaget kunne gå til pause med en meget fortjent ledelse. .

Etter hvilen var det igjen LFK som kom best i gang. Et godt oppbygd angrep ble avsluttet med at Vetle kunne bredside ballen i mål til 3-0, en tilsynelatende betryggende ledelse. Etter dette gjorde Elverum noen rokeringer på laget og gikk over til å spille mer direkte angrepsfotball. Dette skapte noen farligheter og med nesten en hel omgang igjen å spille var kampen på ingen måte avgjort. Det gikk heller ikke mange minuttene før Elverum reduserte til 3-1, og tente et håp om poeng. Hjemmelaget fortsatte imidlertid å angripe og fikk etterhvert store rom å løpe i mot et offensivt Elverumslag. Roald kom alene med Elverums sisteskanse men fikk dessverre en litt dårlig touch i det han skulle runde keeper å sette ballen i mål. Elverum fortsatte å slå langt, noe LFK stort sett forsvarte seg greit mot. Mot slutten av kampen fikk imidlertid en Elverumsspiller stå umarkert i feltet og kunne kontrollert heade inn 3-2. Med noen minutter igjen å spille ble det en spennende avslutning på kampen. Elverum jaget utligningen og fikk noen dødballer som ble slått inn i feltet men uten at dette ga uttelling. 3-2 sto seg dermed kampen ut og hjemmelaget kunne juble for sesongens andre seier på tre forsøk mot Elverum.

Etter dette gjenstår en hjemmekamp for junior-1. Den går på Stampesletta onsdag 25. oktober kl 20. Da er det duket for revansjeoppgjør mot Faaberg i noe som bør bli et severdig og spennende lokalderby.

Elverum på sin side møter Vind i sin siste kamp torsdag 26. oktober, og vil sikre seriemesterskapet hvis de tar poeng i denne kampen.

 

 

Generalsponsorer

Kontaktinfo

Lagledere: Jan Stenseth / Erik Huuse

Mail: janste@broadpark.no / ehuuse@online.no 

Trenere: Henrik Wangberg

Mail: hwangberg@lillehammerfk.no 

Del på din Facebook-side

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Strandtorget med videre som Generalsponsor

–Vi ønsker å være en del av Lillehammer samfunnet, og fotballen er sentral med alle sine medlemmer, sier Strandtorgets senterleder Erik Skjellerud. Han har akkurat signert videre kontrakt med LFK, og smiler. Det er ingen tvil om at senterlederen er opptatt og ikke minst engasjert i fotballen, både som trener og pappa til to fotballgutter på 12 og 16. –Jeg er glad i idrett generelt, men fotballen er mitt hjertebarn, sier han.

Lillehammer Cup 2018

Fredag 19.januar sparkes Norges største innendørsturnering i fotball i gang. I samarbeid med LKFK arrangerer LFK cup nr.21 i rekken. Tilsammen 276 lag er påmeldt til årets turnering. Lillehammer FK stiller med 30 lag i 4 forskjellige årsklasser (G12, G14, G16 og G19) På bildet: LFK G19-1 mot Faaberg i en av mange spennende kamper under Lillehammer Cup 2017. Foto: Anders Espe, GD.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer