Publisert: 12. mars 2017 - Erik Huuse

Junior har tatt mål av seg til å kvalifisere to lag til spill i årets jr-elite divisjon, og mandag 8. mars ble den første av fire kvalikkamper for LFK G19-2 spilt hjemme mot Valdres. På forhånd anså vi Valdres som et av lagene som ville være i stand til å kjempe med om de to kvalikplassene. Åpningskampen var dermed en nøkkelkamp i jakten på kvalifisering til årets elitedivisjon.

 LFK G19-2 vs Valdre

LFK fikk en meget god start på kampen og satte den første ballen i nota allerede etter 20 sekunder. Imponerende raskt da det faktisk var Valdres som tok avspark. Etter spilte 10 minutter utlignet imidlertid Valdres på en av sine cornere og lagene var like langt. Det ble imidlertid klart at det var hjemmelaget som ville mest og som produserte de fleste mulighetene. Det var derfor ikke ufortjent da LFK gikk opp i ledelsen igjen etter ca 20 minutter. Resultatet holdt seg ut omgangen, men hjemmelaget var svært nær å øke ledelsen ved flere anledninger.

Andre omgang ble dessverre preget av at det fortsatt er vinter i Norge. Kraftig snøvær gjorde banen glatt og det ble vanskelig å spille god fotball. Kvarteret ut i omgangen fikk imidlertid hjemmelaget lønn for strevet og økte ledelsen til 3-1 etter et flott angrep. Derfra og ut fokuserte LFK på å holde ballen i laget og ikke ta unødvendig risiko. Valdres hadde sine muligheter, men det ble aldri spesielt farlig foran hjemmelagets mål. Da dommeren blåste av kampen i snøstormen sto det fremdeles 3-1 til LFK, og tre viktige poeng var sikret. Fantastisk innsats og vilje til å stå på for hverandre preget kampen og da kommer også resultatene. Målscorere for hjemmelaget var Mats Roald x 2 og Mathias Innerdahl.

Norde Land - LFK G19-2

Søndag 12. mars skulle den andre kvalikkampen vært spilt borte mot Nordre Land. På grunn av vanskelige forhold på Dokka ble kampen spilt hjemme på Stampesletta. LFK presset umiddelbart motstanderen tilbake på banen, og det ble ganske raskt klart hvilket lag som var det beste. LFK la et kraftig trykk på Nordre Land og var nære ved å score ved flere anledninger tidlig i første omgang. Den første nettkjenningen lot imidlertid vente på seg, og ikke før etter ca 20 minutter fant ballen veien til nettmaskene. Men deretter kom det ytterligere tre scoringer før halvtid, slik at pauseresultatet var 4-0.

I åpningen av andre omgang var LFK-gutta svært effektive og satte i løpet av kort tid tre baller til bak Nordre Lands keeper. Utover i omgangen produserte LFK den ene sjansen etter den andre, og med litt mer presisjon i avslutningene ville ledelsen vært langt større. Mot slutten ble den åttende scoringen satt inn slik at sluttresultatet ble 8-0. LFK var nærmere å score åtte mål til enn Nordre Land var å få et trøstemål. I andre omgang noterte vi et skudd mot LFK-målet, et skudd som Espen reddet mesterlig. Kampens mål ble scoret av Mats Roald x 3, Vegard Engeli x 2, Audun Skyttermoen, Sigurd Sognli og Hallvard Sørenes Velure. Skal vi trekke fram en av scoringene må det bli Auduns fantastiske avslutning fra venstre, helt oppe i motsatt vinkel, og uttagbart for motstanderens keeper.

Med 6 poeng på to kamper og en målforskjell på 11-1 er LFK G19-2 på god vei mot å sikre spill i jr-elite. Det gjenstår imidlertid to kamper, borte mot Gjøvik Lyn (26. mars) og hjemme mot Toten (2. april), så ingenting er avjort.

Se tabell her: G19 1.Div. Kval. Elite Avd 02

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK søker sportssjef i full jobb

Er du den nye sportslige lederen i klubben vår? Rollen er selve limet i klubben, og du vil få oppgaven med å planlegge, støtte og følge opp klubbens mange lag, i nær dialog med daglig leder og det øvrige sportsapparatet.

Sakliste til ekstraordinært årsmøte

Styret viser til innkalling til ekstraordinært årsmøte av 10. oktober. Årsmøtet i Lillehammer FK avholdes den 20. november kl. 16.30 på klubbhuset Brakka, Stampesletta. I denne nettsaken følger saklisten for årsmøtet. Saksdokumenter finnes som vedlegg til denne nettsaken.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer