Publisert: 15. februar 2017 - Erik Huuse

Søndag 12. februar var det duket for sesongens første obligatoriske kamp for LFKs juniorer, da kvalifiseringsrunden til årets NM-sluttspill ble innledet. NM-kvalifiseringen spilles i år i tre ulike puljer med fire lag i hver pulje. Puljevinnerne og de to beste toerne får representere kretsen i første ordinære runde sammen med Ham Kam, Kongsvinger og Raufoss som er forhåndskvalifisert.

Kampen ble spilt på Stampesletta for anledningen med Roterud som hjemmelag. Det ble imidlertid relativt fort klart at "bortelaget" hadde skumle hensikter på sin egen hjemmebane. Etter en litt rotete åpning gikk det 6-7 minutter før LFK satte den første ballen i nettet bak Roteruds keeper. Roterud ble i det meste av omgangen spilt veldig lave og hadde i perioder mer enn nok med å forsvare seg mot et vedvarende trykk fra bortelaget. Etter hvert økte LFK til både 0-2, 0-3, 0-4 og 0-5. Helt mot slutten av omgangen lykkes imidlertid Roterud med et av sine lange fremspill i bakrommet. Svak kommunikasjon i LFKs bakre rekker gjorde det enkelt for Roteruds spiss å vippe ballen over en utrusende keeper og i det tomme målet. Dermed 1-5 til pause.

I andre omgang fortsatte bortelaget sitt trykk mot Roteruds mål. Dette ga uttelling med fem nye scoringer før sluttsignalet lød, og dermed endte det med 1-10 og en komfortabel LFK-seier.

Kampen bar preg av at det er tidlig i sesongen og at det var stor forskjell på lagene. Med noe bedre presisjon foran motstanderens mål kunne LFK-gutta ha satt adskillig flere baller i nettet. Roteruds keeper vartet imidlertid opp med flere fine redninger og sørget for å begrense tapet.

Dagens målscorere var: Hallvard Sørenes Velure (4), Vegard Engeli (3), Simen Smestad, Øivind Wøien Stø og Espen Ringlund.

De neste kvalifiseringskampene kommer tett. Otta gjester Stampesletta søndag 19. februar kl 14.00, mens Faaberg er motstander tirsdag 21. februar kl 17.15. Også den kampen spilles på Stampa.

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

FotballXtra sparkes i gang 3. september!

Mandag 3. september sparkes FotballXtra i gang på Stampesletta for barn i 6. og 7. trinn. Etter dette går det slag i slag med første ordinære økt for TeknikkXtra onsdag 5. september og FotballXtra 4.-5. klasse torsdag 6. september. Videre i denne saken kan du lese om påmelding og om demonstrasjonsøkter. Bilde: Instruktører og barn på siste økt på FotballXtra 4-5 klasse før påskeferien 2018. De klubbnøytrale treningsdressene instruktørene benytter har tidligere vært forbeholdt FotballXtra 6-7 klasse, men blir nå tilgjengelig for alle deltakere! (Foto: Hanne-Kjersti S Iversen)

Tap etter sjansesløseri og overtidsscoring

Kampfakta:Lillehammer FK – Hamarkameratene 2 1-2 (1-0)21` 1-0 Martin Chutko Bakke (Henning Torgnesskar)54` 1-1 Ole Erik Midtskogen90` 1-2 Ole Erik Midtskogen Gule kort på LFK: Markus Botten og Mads Peder SveenTilskodartal: 112. Dagens beste LFK-spelar: Martin Chutko Bakke Kampreferat ved Vegard Vikøren Det var eit revansjesugent og heiltent Lillehammer-lag som entra Stampesletta i kveldssola denne måndagskvelden. LFK går rett i strupa på Hamkam og er gode i det høge presset. Hamkam får svært liten tid med ballen og blir stressa til å gjere feil. LFK vinner ballen og etablerer eit klart initiativ i starten av kampen.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer