Publisert: 03. februar 2019 - Harald Renolen

Av Hovedtrener G19, Henrik Wangberg

Lørdag 2. februar, LFK – Brumunddal 0-5 (0-1)

IMG 0386 1

På bildet: Lillehammer/Faaberg G19 fra første fellestrening i 2019

Norgesmesterskapet er det ikke tillatt med sammensatte lag, og Lillehammer G19 stiller derfor med et eget lag i kvalifiseringen.

Lørdag 2. februar spilte vi første kvalifiseringskamp mot Brumunddal. Ettersom a-laget spilte treningskamp fredag kveld, hvor åtte av spillerne holdt junioralder, benyttet vi ikke så mange av dem som trener med A-laget. Brumunddal stilte med et sterkt og solid lag, hvor en del av spillerne har mye seniorerfaring. Dette var en fin referanse for det unge juniorlaget vi benyttet.

Til pause var stillingen 0-1 etter en omgang hvor Brumunddal førte mye av kampen uten å produsere de helt store sjansene. Lillehammer ga bort et veldig enkelt mål. Etter hvilen forandrer vi litt og er godt med i kampen. Dessverre førte en straffe til 0-2 midt i omgangen. På grunn av en del skader har vi 7 bytter, dvs at alle i troppen fikk spilt.

Etter byttene blir det mye Hawaii, og vi slipper inn enda en straffe, et dødballmål og en skåring etter et veldig bra Brumunddal-angrep.

At første kamp i år er en offisiell kamp er ikke helt heldig, men vi fikk i det minste en gjennomkjøring. Vi møter Otta 17. februar borte, og håper å slå tilbake da.

Søndag 3. februar, LFK/FF – Follebu 4-0 (2-0)
For første gang spilte Lillehammer/Faaberg kamp sammen. Alle som startet på benken lørdag, samt Faaberg-spillerne i treningsgruppa,G19 LFK/FF-2019 møtte til kamp. For undertegnede var det første (men ikke siste) gang jeg ledet et lag som spilte i gule/blå drakter.

For ordens skyld så kan det nevnes følgende: Laget heter Lillehammer/Faaberg fordi Lillehammer Fotballklubb står som administrativ klubb i søknaden om å spille sammen i år. Begge klubbers utstyr og trenings-/kampfasiliteter vil bli brukt omtrent like mye.

Kampen bærer preg av at begge lag spiller årets første kamp. Det var store sjanser for begge lag i begge omganger. LFK/FF produserte flest målsjanser, mange gedigne, men skårte bare fire. Det kunne og burde vært flere mål. Follebu har et stolpetreff og en straffebom, og burde skårt et par-tre mål selv. Takk for treningskampen og lykke til videre i årets sesong!

Alt i alt så er vi i gang. Uten noen sisteårsspillere i treningsgruppa så er inngangen vår at vi er tålmodige og har tid til at spillerne utvikler seg. Spillerne blir stadig mer samspilt og relasjonene begynner å sitte på tvers av klubbtilhørighet. Neste prosjekt er å få de felles sponsorene med på å sponse nøytrale/nye trenings- og draktsett som kan brukes på trening og i kamp. På den måten skaper vi et større samhold. Jo tidligere vi blir likt kledd jo bedre!

 

 

 

 

Generalsponsorer

Utvidet trenerlisens hos trenere i LFK

«Det verste vi som trenere kan tenke, er at vi er ferdig utlært. Å bli utfordret, samt det å bli kjent med andre trenere og ulik metodikk, er en styrke med dette kurset". Les mer om hvilke erfaringer Henrik og Børge har fått etter å ha deltatt på siste samling på NFF Spillerutvikling B-lisens. Henrik og Børge viser stolt frem diplomene sine sammen med flere av de ansvarlige for kurset.  f.v.: Henrik Wangberg (utviklingssjef LFK), Geir Frigård (NFF Akershus, aldersbestemte landslag), Per Brogeland (NFF Akershus, merittert trener), Tommy Olsen (Kretsansvarlig trenerutvikling NFF Akershus), Børge Toft (Lillehammer Fotballklubb). Eivind Sollie (Kretsansvarlig trenerutvikling NFF Indre Østland) og Knut Erik Johansen (NFF Akershus og Lørenskog IF) var dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt.

FottballXtra's KeeperCamp

Bli med på en spennende og lærerik KeeperCamp 1.-2. juni 2019 for gutter og jenter fra 10-13 år. Vår egen keepertrener Magnus Olsen har lagt opp et aktivt program, her kan du bli kjent med andre keepere og ha det gøy med oss!

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg