Publisert: 21. juni 2018 - Harald Renolen

413A8CA9 4AC5 4F7C 8BFF 9851F28EA7AB

Siste seriekamp i Junior Elite for våre utvalgte foregikk på Gjøvik stadion. Det flotte spillet for rekruttroppen fortsetter uavhengig av hvilke spillere som spiller. Det ga en meget overbevisende 6-0 seier mot Gjøvik Lyn.

På bildet: Også LFK fikk straffe. Smestad skyter, men keeper redder og returen går utenfor. 

Tekst og foto: Torgeir Skyttermoen

VM-fotball måtte vike da et meget ungt juniorlag dro til feil side av Mjøsa for å avslutte vårsesongen. Intensjonen var å fullføre den gode utviklingen fra de siste 5-6 kampene til treningsgruppen. Det ble utført på en overbevisende måte. Den nye (kunst)gressmatta på Gjøvik stadion var ny og flott, selv om anlegget for øvrig er noe forslitt. Gjøvik Lyn stilte med et mannskap med fysikk og en britisk herremann som trener. De gikk ut aggressivt, men det tok ikke lang tid før LFK-gutta bestemte seg for å eie ballen og kampen.

Første omgang var bra fra de hvitkledde (med blå shorts, og strømper for anledningen). Banen er stor og ballen gikk litt for sakte mellom de hvite. I andre omgang ble pasningene mer distinkte og Gjøvik Lyn hadde vel ikke en eneste ordentlig sjanse i siste halvdel av kampen. Men før den tid skjedde det ting før hvilen. Det tok ikke mer enn drøye ti minutter før Lien fra siden fant Andreassen med en flott innlegg. Den satte Håvard sikkert, som en god spiss skal gjøre. Ikke mange minuttene etter så slipper hjemmelaget gjennom midten med en overgang, og Tage feller Gjøvik-spilleren innenfor straffefeltet. Dommeren – i en god dommertrio – dømte korrekt straffe. Straffen var godt plassert, men hva hjelper det når Tage slenger seg mesterlig og redder!

Etter pausen er det kun LFK det dreier seg om. Etter hvert gir hjemmelaget mer eller mindre opp å få tak i ballen, de blir frustrerte, og de seine taklingene og kjeftbruken kommer. Det affiserer ikke våre gutter som fortsetter med eget spill. «Der Spielfûhrer» Jonas lar seg ikke skubbe på, og det er også han som setter 2-0 etter drøyt sju minutter av andre. Så kommer målene jevnt og trutt, og flere mister nesten tellingen på slutten. Det blir imidlertid ikke mer enn seks mål før full tid.

En vel gjennomført kamp, og den er nok et prov på at utviklingskurven fortsetter. Det kommer som en konsekvens av godt og målrettet treningsarbeid med temmelig avansert spill og samhandling, basert på individuell og kollektiv utvikling. Da samhandlingen også sitter, så er det rett og slett strålende fotball. Trenerteamet har gjennom godt og systematisk opplegg sørget for at det har blitt mulig. Resultatfokuset i enkeltkamper har ikke vært tilstede, men derimot oppmerksomhet og øving på godt og effektivt fotballspill. For treningsgruppa gjenstår nå en kamp i 5. divisjon, før ferien. Det gir også rom, for restitusjon og videre øving fram mot høstsesongen.

Kampfakta:
Gjøvik Lyn – Lillehammer FK
Junior Elite, Gjøvik stadion, 20.juni

1- 0 (11.) Håvard Andreassen (Emil Lien)
2 -0 (53.) Jonas Clemens (Simen Smestad)
3 -0 (54.) Smestad
4 -0 (73.) Clemens
5 -0 (87.) Lien (Smestad)
6 -0 (89.) Sebastian Gundersen

LFKs lag:
Tage Brække Ingebrigtsen
Max Repov (Lars Solberg) – Magnus Ødegård (Eskild Gjevre) – Mathias Sortåsløkken – Sondre Skogum
Erik Toftaker (Henrik Botten) – Jonas Clemens – Sebastian Gundersen
Simen Smestad – Håvard Andreassen (Filip Ziolko) – Emil Lien

Se tabell G19 Elite her

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Keeperutvikler til Lillehammer Fotballklubb

"LFK skal være en utviklingsklubb. Som ledd i dette skal vi bli en bedre keeperklubb, med økt fokus og kompetanse inn mot keeperne våre". Les mer om vår nye keeperutvikler.

Lillehammer FK og Faaberg Fotball går sammen for lokalfotballen!

Faaberg Fotball og Lillehammer Fotballklubb vedtok i sine styremøter 7. og 8. januar å gå inn for en samarbeidsmodell. I 2019 innebærer samarbeidet to felles juniorlag i G19-klassen. Fra 2020 er intensjonen samarbeid på flere fronter som følge av årets samarbeid.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer