Publisert: 15. juni 2018 - Harald Renolen

Innderdal Black River Park 130618Tekst og foto: Torgeir Skyttermoen

Onsdag var det ny serierunde for de hvite i Junior Elite. Motstander Ridabu bydde ikke opp til hverken dans eller finspill. LFKs gutter fulgte kampplan og forsøkte å spille fotball, mot et lag som sparket ball. Det endte 2-2 og nedrykk for Ridabu.

Bildetekst: Er det «spenst som en fyrstikkask», eller er Mathias Innerdal på vei opp for å heade? Det siste er nok tilfelle, men det ble ikke mål i denne situasjonen, på Black River Park.

Kampreferat

Laget til LFK var satt sammen også med tanke på å øve mot denne type motstandere. Nemlig lag som ligger lavt, kriger i duellene og ikke er interessert i å holde høyt balltempo. Juniorgutta responderte bra og dominerte, egentlig gjennom hele kampen. Men for å vinne kampene så må både avslutningene sitte, og defensive dødballer må håndteres med fasthet. Gjennom kampen hadde våre hvite mer en nok sjanser til å score flere mål, marginene og presisjonen i kombinasjon var imidlertid ikke på vår side. Heller ikke defensive dødballer ble håndtert godt nok. Litt for mye passivitet i noen situasjoner er nok til vippe kamper. Ridabus første kom på en dødball rett før pause og de scoret etter litt passivt forsvarsspill hvor LFK bedrev «ballwatching». Det andre som ikke kom før ut i andre omgang, kom også etter klabb og babb i forbindelse med en dødball og hjemmelaget kjemper den inn.

Men LFK kan spille feiende flott fotball. Mye god ballbehandling, flyt i pasningsspillet og gode og riktige bevegelser og initiativ, gjør at LFK eier spillet. LFKs første kom etter et fint angrepsspill i det andre minutt av andre omgang. Bjørnsgaard kommer seg fri på siden, og legger nydelig inn til Renolen, som like nydelig nikker den i kassa. Det siste målet i kampen kommer på nesten samme måte som LFKs første. Denne gangen er det Renolen som legger inn og Roald setter sikkert.

Nok en godkjent kamp av gutta. Junior Elite er en utviklingsarena og gutta holder seg til kampplan, viser god innsats. Når småfeilene blir luket bort og utviklingen fortsetter kommer også de mer overbevisende resultatene.

En dommertrio med to kvinnelige linjedommere leverte en solid kamp. Pussige poenger fra kampen: A) Verdens minste kiosk, rett ved banen serverte god kaffe med menyliste på Vipps. B) Hjemmelaget jubler for uavgjort – og nedrykk. C) Tidenes krampe for Sognli, prøvde å fortsette en gang, men fikk den igjen.

Lørdag er det Gran på Stampa kl. 15. Velkommen, til de av dere som ikke er med på Referanseøkt med Sogndal på det tidspunktet!

Kampfakta:
Ridabu – Lillehammer FK
Junior Elite, Black River Park, 13.juni

1- 0 (45.) Ridabu
1 -1 (48.) Mats Renolen (Lars Bjørnsgaard)
2 -1 (54.) Ridabu
2-2 (64.) Mats Roald (Renolen)

LFKs lag:
Espen Kjetlien
Mads S. Svenskerud (71. Emil Lien) – Lars Bjørnsgaard – Mathias Innerdal – Sondre Skogum
Sigurd Sognli (78. Henrik Botten) – Ali Himaj – Mats Renolen
Simen Smestad – Mats Roald – Torstein Gørtz (49. Audun Skyttermoen)

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Lillehammer FK og Faaberg Fotball går sammen for lokalfotballen!

Faaberg Fotball og Lillehammer Fotballklubb vedtok i sine styremøter 7. og 8. januar å gå inn for en samarbeidsmodell. I 2019 innebærer samarbeidet to felles juniorlag i G19-klassen. Fra 2020 er intensjonen samarbeid på flere fronter som følge av årets samarbeid.

Snart klart for Trafikalt grunnkurs for LFK-spillere

Vi minnner om at vår sølvsponsor Felgen Trafikkskole tilbyr Trafikalt grunnkurs med LFK-rabatt for spillere og Ledsagerkurs for LFK-foreldre i januar 2019! Det er fortsatt ledige plasser på begge kursene, men første kurskveld er mandag 21.januar, så det er smart å hive seg rundt og melde seg på asap!

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer