Publisert: 31. mai 2018 - Harald Renolen

LFK R F 270518 Stampa

Stampa badet i sol, da LFK «plasket» seg til en 7-1 seier mot Ringebu/Fåvang.

Søndag (27.05) var den ene halvdelen av juniortroppen i aksjon på en glovarm Stampa og spilte 5.divisjonskamp, som ga seier mot Ringebu/Fåvang. Dagen etter var det en mer vindfull plass da Junior Elite tapte mot Vind borte. 

Kampreferat v/Torgeir Skyttermoen

Hjemme mot Ringebu/Fåvang i 5.div.
Nok en gang stilte LFK med et ungt mannskap i 5.divisjon da Ringebu/Fåvang gjestet Stampa i et aldeles praktfullt sommervær. Godt trente unggutter med en klar spillerfilosofi skal normalt slå litt mindre skolerte lag i 5.divisjon. Men det krever både fokus og samhandling. I søndagens kamp gikk hjemmelaget besluttsomt ut av startblokken og tok kommandoen. Bortelaget slet hele kampen gjennom med å få ballen og forsøke å få til eget spill, til det gikk ballen for raskt mellom bevegelige LFK-gutter. Til tross for en varme vi sjelden opplever på Stampa i løpet av et år, evnet LFK å holde trykket oppe. Stenseth i mål ble ikke satt på prøve i 1.omgang og nesten ikke i andre omgang heller. Det indikerer at forsvarsarbeidet foran han var godt. LFK lyktes også med å samhandle framover, noe som ga mye godt offensivt spill. Det gikk bare seks minutter før ballen satt i nota. Henrik Botten, som for øvrig jobbet utrettelig gjennom hele kampen og leverte en meget solid kamp, omsatte det som ifølge han selv var et innlegg til en nydelig scoring i bakre kryss. Da var standarden satt og hjemmelaget gikk til pause med en meget fortjent 4-0 ledelse. Det ble for øvrig en lang første omgang, da en av bortelagets spillere på slutten av omgangen fikk kneskålen ute av posisjon etter et rent uhell i en duell. Ambulanse måtte komme til og minuttene gikk.

2.omgangen ble som den første, med total hjemmedominans. Varme, vannpause og komfortabel ledelse til tross, LFK fortsatte trøkket og lot aldri bortelaget slippe til. På overtid av kampen fikk bortelaget sitt trøstemål etter litt sløvhet defensivt, og kampen endte 7-1. Solid og en god prestasjon.

Borte mot Vind for junior Elite

Dagen etter var det den resterende delen av treningsgruppen som skulle spille kamp. Borte mot Vind er ofte tette oppgjør. Så også denne gangen. Et ungt LFK-lag med lite spilletid sammen, møtte et Vind-lag som stilte med et rutinert og fysisk robuste spillere. De hadde bestemt seg for å ligge stramt bak og satse på overganger, og hindre LFK i å få flyt i spillet. De lyktes delvis. En overgang satte Vind inn 1-0 etter 23 minutter. LFK kom til hektene og forsøkte å få flyt i spillet. Det unge LFK-laget forsøkte hele veien å spille sitt spill med de mønstre og fokusområder som var avtalt. Drøye fem minutter før pause utlignet Smestad fortjent og spillerne gikk til pause med uavgjort. I pausen var temaet å opprettholde trykket og forsøke videre på de tingene de var blitt enige om. Det var variabelt på banen i andre omgang, hjemmelaget var ikke interessert i at LFK skulle spille ballen hurtig langs bakken og brukte fysikk og lange baller som mottrekk. LFK hadde mer enn nok sjanser til å putte både to og tre mål til i omgangen, men marginer og noe uflaks hindret det. I stedet lyktes Vind med en av sine overganger og satte inn 2-1, noe som også ble sluttresultatet. 

Kampen viste at det er vanskelig å møte lag som består av eldre årganger enn det LFK stiller med, men likevel var det betryggende å se på forsøkene og viljen til det unge LFK-laget. Det var en god prestasjon av spillerne og mye god angrepsfotball, uttalte trener Wangberg etter kampen.

– Vi slipper dessverre inn mål på to kontringer som vi ikke demmer godt nok opp for. Men viljen, forsøkene på samhanding og angrepsspillet er gode elementer å ta med videre.

Vind LFK 280518 Vind

Vind på Vind, ga tap mot Vind for LFK Junior Elite.

Kampfakta

5.divisjon LFK – Ringebu/Fåvang, søndag 27.05.Stampesletta

LFKs lag:
Andreas Stenseth
Mats Svenskerud (Max Repov 81.) – Mathias Innerdal – Lars Bjørnsgaard – Henrik Huuse
Ali Himaj – Vegard Riisøen (Eskild Gjevre 75.) - Mats Renolen
Emil Jordhøy (Audun Skyttermoen 46.) – Mats Roald – Henrik Botten
Scoringer:
1-0 6 min. Henrik Botten
2-0 29 min. Lars Bjørnsgaard (Vegard Riisøen)
3-0 Emil Jordhøy (Botten)
4-0 45 min. Henrik Huuse (Riisøen)
5-0 71 min. Mats Roald (Riisøen)
6-0 78 min. Eskild Gjevre (Riisøen)
7-0 88 min. Audun Skyttermoen (Roald)
7-1 91 min. Ringebu/Fåvang

Junior Elite Vind – LFK, mandag 28.05. Vind kunstgress

LFKs lag:
Espen Kjetlien
Max Repov – Eskild Gjevre – Magnus Ødegård – Lars Solberg
Erik Toftaker - Sebastian Gundersen - Sigurd Sognli
Simen Smestad – Audun Skyttermoen – Emil Lien
Sigurd Skogum, Halvor Opsahl, og Torsten Gøirtz kom alle inn i 2.omgang.
Scoringer:
0-1 Vind (24.)
1-1 Simen Smestad (39.)
2-1 Vind (63.)

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg