Publisert: 31. mai 2018 - Harald Renolen

LFK R F 270518 Stampa

Stampa badet i sol, da LFK «plasket» seg til en 7-1 seier mot Ringebu/Fåvang.

Søndag (27.05) var den ene halvdelen av juniortroppen i aksjon på en glovarm Stampa og spilte 5.divisjonskamp, som ga seier mot Ringebu/Fåvang. Dagen etter var det en mer vindfull plass da Junior Elite tapte mot Vind borte. 

Kampreferat v/Torgeir Skyttermoen

Hjemme mot Ringebu/Fåvang i 5.div.
Nok en gang stilte LFK med et ungt mannskap i 5.divisjon da Ringebu/Fåvang gjestet Stampa i et aldeles praktfullt sommervær. Godt trente unggutter med en klar spillerfilosofi skal normalt slå litt mindre skolerte lag i 5.divisjon. Men det krever både fokus og samhandling. I søndagens kamp gikk hjemmelaget besluttsomt ut av startblokken og tok kommandoen. Bortelaget slet hele kampen gjennom med å få ballen og forsøke å få til eget spill, til det gikk ballen for raskt mellom bevegelige LFK-gutter. Til tross for en varme vi sjelden opplever på Stampa i løpet av et år, evnet LFK å holde trykket oppe. Stenseth i mål ble ikke satt på prøve i 1.omgang og nesten ikke i andre omgang heller. Det indikerer at forsvarsarbeidet foran han var godt. LFK lyktes også med å samhandle framover, noe som ga mye godt offensivt spill. Det gikk bare seks minutter før ballen satt i nota. Henrik Botten, som for øvrig jobbet utrettelig gjennom hele kampen og leverte en meget solid kamp, omsatte det som ifølge han selv var et innlegg til en nydelig scoring i bakre kryss. Da var standarden satt og hjemmelaget gikk til pause med en meget fortjent 4-0 ledelse. Det ble for øvrig en lang første omgang, da en av bortelagets spillere på slutten av omgangen fikk kneskålen ute av posisjon etter et rent uhell i en duell. Ambulanse måtte komme til og minuttene gikk.

2.omgangen ble som den første, med total hjemmedominans. Varme, vannpause og komfortabel ledelse til tross, LFK fortsatte trøkket og lot aldri bortelaget slippe til. På overtid av kampen fikk bortelaget sitt trøstemål etter litt sløvhet defensivt, og kampen endte 7-1. Solid og en god prestasjon.

Borte mot Vind for junior Elite

Dagen etter var det den resterende delen av treningsgruppen som skulle spille kamp. Borte mot Vind er ofte tette oppgjør. Så også denne gangen. Et ungt LFK-lag med lite spilletid sammen, møtte et Vind-lag som stilte med et rutinert og fysisk robuste spillere. De hadde bestemt seg for å ligge stramt bak og satse på overganger, og hindre LFK i å få flyt i spillet. De lyktes delvis. En overgang satte Vind inn 1-0 etter 23 minutter. LFK kom til hektene og forsøkte å få flyt i spillet. Det unge LFK-laget forsøkte hele veien å spille sitt spill med de mønstre og fokusområder som var avtalt. Drøye fem minutter før pause utlignet Smestad fortjent og spillerne gikk til pause med uavgjort. I pausen var temaet å opprettholde trykket og forsøke videre på de tingene de var blitt enige om. Det var variabelt på banen i andre omgang, hjemmelaget var ikke interessert i at LFK skulle spille ballen hurtig langs bakken og brukte fysikk og lange baller som mottrekk. LFK hadde mer enn nok sjanser til å putte både to og tre mål til i omgangen, men marginer og noe uflaks hindret det. I stedet lyktes Vind med en av sine overganger og satte inn 2-1, noe som også ble sluttresultatet. 

Kampen viste at det er vanskelig å møte lag som består av eldre årganger enn det LFK stiller med, men likevel var det betryggende å se på forsøkene og viljen til det unge LFK-laget. Det var en god prestasjon av spillerne og mye god angrepsfotball, uttalte trener Wangberg etter kampen.

– Vi slipper dessverre inn mål på to kontringer som vi ikke demmer godt nok opp for. Men viljen, forsøkene på samhanding og angrepsspillet er gode elementer å ta med videre.

Vind LFK 280518 Vind

Vind på Vind, ga tap mot Vind for LFK Junior Elite.

Kampfakta

5.divisjon LFK – Ringebu/Fåvang, søndag 27.05.Stampesletta

LFKs lag:
Andreas Stenseth
Mats Svenskerud (Max Repov 81.) – Mathias Innerdal – Lars Bjørnsgaard – Henrik Huuse
Ali Himaj – Vegard Riisøen (Eskild Gjevre 75.) - Mats Renolen
Emil Jordhøy (Audun Skyttermoen 46.) – Mats Roald – Henrik Botten
Scoringer:
1-0 6 min. Henrik Botten
2-0 29 min. Lars Bjørnsgaard (Vegard Riisøen)
3-0 Emil Jordhøy (Botten)
4-0 45 min. Henrik Huuse (Riisøen)
5-0 71 min. Mats Roald (Riisøen)
6-0 78 min. Eskild Gjevre (Riisøen)
7-0 88 min. Audun Skyttermoen (Roald)
7-1 91 min. Ringebu/Fåvang

Junior Elite Vind – LFK, mandag 28.05. Vind kunstgress

LFKs lag:
Espen Kjetlien
Max Repov – Eskild Gjevre – Magnus Ødegård – Lars Solberg
Erik Toftaker - Sebastian Gundersen - Sigurd Sognli
Simen Smestad – Audun Skyttermoen – Emil Lien
Sigurd Skogum, Halvor Opsahl, og Torsten Gøirtz kom alle inn i 2.omgang.
Scoringer:
0-1 Vind (24.)
1-1 Simen Smestad (39.)
2-1 Vind (63.)

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK og Roterud utvider avtale

Tonen er god, og samarbeidet ga mersmak! Lillehammer FK og Roterud IL Fotballgruppa har signert en forlenget avtale for 2019 som inneholder en rekke nye fellestiltak – til glede for begge klubbene!

Øker utviklingskompetansen i LFK

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.  (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer