Publisert: 10. mai 2018 - Harald Renolen

Det var til slutt de grønnkledde fra Hamar som kunne ta med seg seieren og avansementet tilbake til Briskeby, etter en jevn og god kamp som lett kunne vippet i Lillehammers favør.

Kampreferat ved Vegard Vikøren

Det var et heltent og aggressivt Lillehammer-lag som entret Stampesletta i maisola i ettermiddag, og det var tydelig at kampplanen var å gå rett i strupen på HamKam, som til daglig spiller 2 nivå opp fra LFK, i interkrets A-serien. Lillehammer pressa HamKam høyt og tvang hamarsingene ut av rytmen, som igjen førte til at de begynte å slå mye langt og ofte upresist. Utover i omgangen så var det LFK som hadde initiativet i kampen, og spilte seg fram til flere farlige muligheter. Simen Smestad var en konstant trussel på venstresiden og med hjelp av back Emil Jordhøy så skapte de mye den første halvtimen. Yngstemann fra start, Henrik Botten, har 3 store muligheter, men HamKam-forsvaret får akkurat kastet seg ned og blokkert eller avverget alle mulighetene. Det vedvarende trykket fører også til at LFK får mange dødballer, særlig cornere, som de skaper flere farlige avslutninger på. Nærmest er Mathias Innerdal som på bakerste stolpe hedder en perfekt slått corner fra Smestad, over keeper og mot mål, men der står det nok en gang en HamKam-spiller og får reddet på strek.

LFK er best, skaper muligheter, har ballen mest og er svært gode i presset. Men så skjer det som ikke skal skje; Hamkam vinner ball midt på Lillehammers halvdel og ballen blir slått høyt opp i lufta og inn i bakrom. En ball som forsvaret tilsynelatende har kontroll på, blir så snappet opp av HamKams våkne spiss, som utnytter kommunikasjonssvikten bak hos LFK og sender HamKam opp i ledelse – helt mot spillets gang.

Men LFK har ingen planer om å kapitulere av den grunn, og fortsetter kampplanen i samme sporet som før scoringen. Simen Smestad fører ballen inne på HamKams halvdel, men er ganske alene. Da bestemmer Smestad seg for å skyte fra rundt 32 meters hold. Ballen går som et prosjektil gjennom lufta og før HamKams keeper rekker å skjønne hva som har skjedd, ligger ballen i mål! En meget vakker scoring av unge herr Smestad! Og med det går lagene til pause med 1-1 i protokollen. Lillehammer føler nok at de burde ledet kampen, men bør også være fornøyd med en veldig bra omgang, der de var det klart beste laget.

2. omgang er mye jevnere enn den første, og HamKam har mye mer ball enn i 1. omgang, uten at de klarer å etablere et klart trykk eller skape de store sjansene. Det er stillingskrig, mye skjer på midten og det er mange tøffe dueller. Begge lag foretar en del bytter og det ser egentlig ut som vi er på vei mot ekstraomganger, da HamKams venstrekant får tråkla seg gjennom 3-4 Lillehammerspillere, inn i feltet og ned mot dødlinja før han legger ballen inn foran mål der HamKam-spissen, som hadde vært på banen i 2 minutt, enkelt kunne sette ballen i mål fra 5 meter. En ordentlig kalddusj for LFK, og ditto vitamininnsprøytning for Kamma, med knappe 15 minutt igjen å spille. 5 minutter senere er det HamKam som er gode til å presse LFK høyt etter en 5m og vinner ballen rett utenfor LFKs 16m. Spissen til Kamma drar av en LFK-forsvarer og setter ballen i mål. Med 1-3 og 10 minutt igjen å spille, ser det mørkt ut for LFK, men trener Henrik Wangberg nekter å gi opp og legger umiddelbart om til 3 bak og to spisser, i et forsøk på å snu kampen.

LFK pøser på med folk i angrep og slår mange langballer mot spissduoen Riisøen og Roald. LFK kommer til noen halvfarlige sjanser, men sliter med å etablere det helt store trykket. I tillegg så etterlater LFK seg enorme rom å kontre i, og HamKam får flere store overgangsmuligheter, som de heldigvis for vår del utnytter dårlig. 3 minutt på overtid blir Smestad spilt igjennom og fra skrått hold banker han ballen i mål for andre gang i dag. Et lite håp er tent med den reduseringa, men dessverre for LFK så kom scoringa noen minutter for sent. Kampen ender 3-2 til HamKam som dermed er videre til 2. runde i årets Telenor Cup (NM G19). Vi gratulerer HamKam med avansement, men gir også all honnør til LFK som leverer en meget solid kamp, der marginene dessverre ikke var helt på vår side.

Vi har også hatt en prat med hovedtrener for LFK G19, Henrik Wangberg:
- I dag er jeg fornøyd og imponert over gutta, som jobber knallhardt og følger kampplanen til punkt og prikke. Særlig 1. omgangen er bra, og vi produserer mange sjanser. Sterk prestasjon mot et av Norges beste juniorlag. Vi gjør noen feil defensivt som vi blir hardt straffa for. Slike feil gjør vi, fordi vi ikke møter denne typen motstand ofte nok. HamKam spiller slike «finalekamper» hver uke i interkrets.

Trener Kim Solberg skyter også inn:
- Meget bra kamp av gutta, men synd vi ikke klarer å avgjøre til vår fordel i en kamp vi både kunne og burde ha vunnet.

Begge de to trenerne er samstemte i at Simen Smestad var dagens bestemann og er full av lovord, både om spillet, men ikke mist scoringene.

Vi ønsker LFK G19 lykke til videre med sesongen!

Kampfakta:
Lillehammer – Hamarkameratene 2-3 (1-1)
Mål:
31’ 0-1
44’ 1-1 Simen Smestad
77’ 1-2
82’ 1-3
90’ 2-3 Simen Smestad

Lillehammers lagoppstilling:
Espen Kjetlien, Emil Jordhøy, Henrik Huuse, Lars Bjørnsgård, Magnus Ødegård (K), Henrik Botten, Ali Himaj, Mathias Innerdal, Emil Lien, Simen Smestad, Mats Roald.
Benken:
Vegard Riisøen, Mats Renolen, Simen Berg, Erik Toftaker, Eskild Gjevre, Andreas Stenseth.
Gule kort på LFK:
Lars Bjørnsgård og Simen Smestad.

Tilskuere: 84

Fotball.no/Kampfakta LFK G19 - HamKam

Se alle resultater fra Telenor Cup NM G19 her

 

Generalsponsorer

Støtt oss gjennom strømavtalen din!

Visste du at Eidsiva Energi har lansert en strømavtale som heter «Lagspiller»? Det er en strømavtale som gir klubben du velger ekstra støtte hvert år uten at du trenger å foreta deg noe eller betale noe ekstra.

Protokoll fra årsmøtet 14.03.19

Årsmøtet ble gjennomført 14.mars, med nok kake til alle fremmøtte. Her er protokoll fra årsmøtet.  

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg