Publisert: 20. april 2018 - Harald Renolen

LFK Lag 4 G19 1

Fotograf: Hanne-KJersti S. Iversen

Etter en lang vinter var serien endelig i gang for Lillehammer FK G19 Elite. Torsdag 19. april 2018 møtte de Raufoss Fotball på Stampesletta Kunstgress.

Lillehammer Fotballklubb stilte med følgende lag:

Andreas Stenseth
Henrik Huuse – Magnus Ødegård – Lars Bjørnsgaard – Emil Jordhøy (Mads Svenskerud 60)
Even Balto (Mathias Innerdal 45) – Vetle Skjærvik – Erik Toftaker (Henrik Botten 65)
Emil Lien (Emil Jordhøy 60) – Filip Ziolko (Mats Roald 65) – Simen Smestad

Fotball.no/Kampfakta LFK G19 vs Raufoss

Scoringer:
1 omgang:
0-1
1-1 Toftaker
1-2
2 omgang:
2-2 Lars Bjørnsgaard (Vetle Skjærvik)
3-2 Vetle Skjærvik

Jevnspilt 1. omgang hvor Raufoss var best

I 1. omgang er det stillingskrig de første 10-15 minuttene. Kampen bølger frem og tilbake, og begge lag prøver å få satt eget spill. Raufoss tar etterhvert mer initiativ i kampen, presser tidvis Lillehammer ganske lavt og scorer kampens første mål. På stillingen 0-1 kommer Lillehammer mer inn i kampen, og etter en fin spillvending gjennom midten slår Simen Smestad et meget godt innlegg som Erik Toftaker til slutt får satt i mål. Etter 1-1 blir det jevnere, og mange tøffe dueller på midtbanen som Raufoss kommer best ut av. Rett før dommeren blåser av første omgang scorer Raufoss igjen og stillingen er 1-2 til pause.

Lillehammer tar tak i kampen etter hvilen

Etter pausen kommer Mathias Innerdal inn for en Even Balto som har slitt med sykdom inn mot oppgjøret. Gradvis får Lillehammer satt et mer aggressivt press og vinner ballen høyere i banen. Dette resulterte i noen brukbare sjanser. 2-2 kommer etter et meget godt slått frispark av Vetle Skjærvik som Lars Bjørnsgaard setter kontant i mål med en god heading. I etterkant av dette leser Ødegård spillet fint, vinner ball i duell og tar den med fremover i banen før han slipper ballen ut på venstresiden. Der blir vi servert nok et Smestad-show på venstrekanten som resulterer i et innlegg som blir lagt ut igjen til Vetle på 16-meter som banker ballen i mål. En god scoring! De siste 20-25 har Raufoss mer ball, men sliter med å produsere de store sjansene mot et bedre organisert Lillehammer-lag enn i første omgang.

To debutanter
Filip Ziolko (2002) fikk i Vegard Riisøen sitt fravær sjansen til sin første juniorstart. Han hadde et innhopp i siste match og scorte da på første touch på ballen. Gledelig med guttespillere fra start! Henrik Botten (2001) meldte nylig overgang fra vår samarbeidsklubb Roterud og hadde et godt innhopp siste halvimen.

«Vi er ikke gode nok i første omgang»
Henrik Wangberg, hovedtrener rekrutt og junior, var ikke helt fornøyd med lagets prestasjon i første omgang.

-Vi møter alt for mye svak motstand i kvalifiseringsspillet, og blir satt på prøve mot Raufoss som er mer temposterke og langt bedre i presspillet enn mye av motstanden vi møter ellers. I første omgang er vi ofte på etterskudd defensivt og stressa når vi først vinner ball, det er sjeldent en god kombinasjon.

Andre omgang kommenterer den engasjerte LFK treneren slik;

- I pausen blir vi enige om å få opp aggressiviteten i duellspillet og jobbe enda mer samlet i press, noe som resulterer i at vi tar mer tak i ballen og får produsert mer av eget spill. Vi har jobbet mye med duellspill på siste tredjedel og innlegg-innløp-avslutning i boks. Det får vi uttelling for i dag når vi scorer på to innlegg fra venstresiden og etter et flott frispark fra Vetle som Lars nesten kan spasere i mål.

Wangberg er også litt misfornøyd med måten laget spiller siste del av andre omgang;
- Avslutningen på kampen blir for heseblesende, hadde vi vært mer vant til kamper mot så god motstand som Raufoss burde vi beholdt ball i større perioder og satt enda mer press på dem når de jaga utlikning.

Samtidig berømmer Henrik spillerne for at de tok krigen, og klarte å spille i land seieren:

- Vi er utviklingsorienterte og prøver å fokusere på andre ting enn resultat, men etter kampen er det seier og 3 poeng vi tar med oss etter å ha ligget under to ganger. Det tror jeg ikke vi har klart på mange år, og det i seg selv er et tegn på at laget og spillerne har hatt en god utvikling.

Fotball.no/Terminliste NFF Indre Østland G19 Elite Våren 2018

 

Generalsponsorer

Støtt oss gjennom strømavtalen din!

Visste du at Eidsiva Energi har lansert en strømavtale som heter «Lagspiller»? Det er en strømavtale som gir klubben du velger ekstra støtte hvert år uten at du trenger å foreta deg noe eller betale noe ekstra.

Protokoll fra årsmøtet 14.03.19

Årsmøtet ble gjennomført 14.mars, med nok kake til alle fremmøtte. Her er protokoll fra årsmøtet.  

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg