Publisert: 23. oktober 2017 - Erik Huuse

LFK G19vsElverum-1810-2017Seriemesterskap i jr 1 divisjon

Etter ferdigspilt høstsesong i junior 1. divisjon var det Lillehammer FK-2 som sto igjen på toppen av tabellen. 

Selv etter forrige ukes tap mot et meget sterkt Valdres/Fagernes-lag holdt det altså til å sikre seriemesterskapet. Da er det bare å gratulere med en sterk sesong hvor laget toppet tabellen både i vår- og høstsesongen.

LFK-1 - Elverum

Onsdag 18. oktober gikk det som lenge så ut til å bli en ren seriefinale i jr-elite av stabelen på Stampesletta, LFK 1 møtte Elverum. Elverum har vært svært stabile i høstsesongen og kom til Stampesletta uten å ha avgitt poeng i høst. Hjemmelaget tapte høstens bortemøte mot Elverum, og rotet også bort 3 viktige poeng i bortekampen på Jorekstad. Skulle det være teoretiske muligheter for å kunne vinne jr-elite måtte altså LFK slå Elverum. Da ville Elverum stå med 18 poeng mens LFK ville stå med 15 poeng før den siste serierunden. Kampen ble altså ikke noen direkte seriefinale, men hjemmelaget var innstilt på å gi alt for å vise hvem som er avdelingens beste lag.

LFK åpnet godt mot et Elverumslag som gjorde overraskende mange feil og var lite besluttsomme framover på banen. Hjemmelaget presset Elverums spillere til å gjøre feil, og bortelaget produserte svært lite i den første omgangen. Etter å ha produsert noen halvsjanser ble LFK tildelt straffespark ca halvveis ut i omgangen. På klønete vis ble Roald lagt i bakken på ca 14-15 meter med ryggen mot mål. Straffesparket satte Lars kontant i nettet og dermed 1-0 til LFK. 2-0 kom noen minutter senere etter et godt angrep og en god avslutning fra Roald. Fra ca 16 meter curlet han ballen i mål slik at hjemmelaget kunne gå til pause med en meget fortjent ledelse. .

Etter hvilen var det igjen LFK som kom best i gang. Et godt oppbygd angrep ble avsluttet med at Vetle kunne bredside ballen i mål til 3-0, en tilsynelatende betryggende ledelse. Etter dette gjorde Elverum noen rokeringer på laget og gikk over til å spille mer direkte angrepsfotball. Dette skapte noen farligheter og med nesten en hel omgang igjen å spille var kampen på ingen måte avgjort. Det gikk heller ikke mange minuttene før Elverum reduserte til 3-1, og tente et håp om poeng. Hjemmelaget fortsatte imidlertid å angripe og fikk etterhvert store rom å løpe i mot et offensivt Elverumslag. Roald kom alene med Elverums sisteskanse men fikk dessverre en litt dårlig touch i det han skulle runde keeper å sette ballen i mål. Elverum fortsatte å slå langt, noe LFK stort sett forsvarte seg greit mot. Mot slutten av kampen fikk imidlertid en Elverumsspiller stå umarkert i feltet og kunne kontrollert heade inn 3-2. Med noen minutter igjen å spille ble det en spennende avslutning på kampen. Elverum jaget utligningen og fikk noen dødballer som ble slått inn i feltet men uten at dette ga uttelling. 3-2 sto seg dermed kampen ut og hjemmelaget kunne juble for sesongens andre seier på tre forsøk mot Elverum.

Etter dette gjenstår en hjemmekamp for junior-1. Den går på Stampesletta onsdag 25. oktober kl 20. Da er det duket for revansjeoppgjør mot Faaberg i noe som bør bli et severdig og spennende lokalderby.

Elverum på sin side møter Vind i sin siste kamp torsdag 26. oktober, og vil sikre seriemesterskapet hvis de tar poeng i denne kampen.

 

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg