Publisert: 01. september 2017 - Erik Huuse

IMG 1370Junior 1 og 2 har i løpet av uka spilt to kamper i henholdsvis junior elite og junior 1. divisjon.

Junior Elite: Gran - LFK 1

Onsdag var det klart for høstsesongens første bortematch i junior-elite da Gran inviterte til flomlyskamp på sitt flotte anlegg. Gran var nære på å ta med seg poeng fra bortemøtet mot Elverum, og det var på ingen måte noen lett motstander som ventet på Hadeland.

Det var også Gran som først fikk uttelling etter at LFK hadde åpnet best uten å score. Etter ca 20 minutter kom Gran til sin første målsjanse, og det virket litt  lettvint da et skudd fra ca 16 meter gikk inn i det lengste hjørne. Bortelaget kvitterte imidlertid umiddelbart og etter 25 minutter sto det 1-1 etter at Mats Roald banket ballen i nota. Dette ble innledningen på en meget god LFK periode som resulterte i både 1-2 og 1-3 i løpet av 9 minutter. 1-2 ved Anders med en velplassert heading og 1-3 ved Mats Renolen på et like velplassert skudd. 1-3 sto seg også til pause.

Gran gikk ut i høyt tempo i andre omgang i håp om å få en tidlig redusering. Lillehammer gutta hadde imidlertid få problemer med å forsvare seg, og tok etter hvert over initiativet. Etter 20 minutter satte Teemooshee et frispark rett i mål fra skrått hold, og dermed 1-4. Deretter fulgte 1-5 ved Håvard og 1-6 ved Even på straffe etter at debutant Vegard Risøen var blitt felt. Gran var også farlig frampå ved et par anledninger. En ball ble tilsynelatende reddet på streken, og her var nok bortelaget heldige at det ikke ble dømt scoring. Gran fikk også straffespark, men mot Andreas er dette knapt nok å regne som en halvsjanse. Som i forrige kamp reddet han straffesparket på mesterlig måte. 5 minutter før slutt fastsatte så Mats Roald sluttresultatet til 1-7 på elegant vis, ved å vippe ballen over en utrusende keeper.

Alt i alt en meget solid gjennomført kamp og et godt resultat på bortebane mot Gran. Solid gjennomføring av samtlige spillere. I neste kamp 13. september venter Elverum på bortebane. Skal det bli poeng her må innsatsen og viljen være minst på samme nivå.

Junior 1 divisjon: Otta - LFK 2

Dagen etter at junior 1 hadde vært på Hadeland tok lag 2 turen til Øya Stadion på Otta. Hjemmelaget var regnet som et av de sterkeste lagene i høstserien etter at de spite junior elite i vårsesongen. Det skulle imidlertid tidlig vise seg at bortelaget ikke hadde noen respekt for sin motstander.

Allerede før det var spilt 5 minutter tok LFK ledelsen 0-1. Et flott fremspill fra Teemooshee til Hallvard ble iskaldt plassert mellom bena på hjemelagets keeper. Halvtimen etter var Hallvard frampå igjen og satte inn 0-2 etter et gjennombrudd i Ottas midtforsvar. Og før omgangen ebbet ut satte Ali hodet på en perfekt slått corner fra Oskar, og dermed 0-3 til pause og full kontroll til bortelaget.

Etter ca 25 minutter av andre omgang var radarparet Teemooshee og Hallvard nok en gang på farten. Teemoo gjorde et nydelig forarbeid og serverte til Hallvard som kunne sette inn sitt tredje mål for dagen. Hallvard var imidlertid ikke fornøyd med hattrick, og bare fire minutter senere var det klart for hans fjerde og bortelagets femte scoring for dagen. Perfekt framspill fra Audun og iskald avslutning av dagens mann på Øya Stadion. Kampen ebbet ut uten at det ble flere scoringer og dermed en meget solid borteseier med 0-5 til LFK jr-2.

Alle mann var påskrudd fra start og ville revansjere det bitre tapet mot Søndre Land i forrige runde. Mot en solid laginnsats, vannvittig innsats og en målfarlig spiss var Otta sjanseløse. Neste match for jr-2 blir nå hjemmekamp mot Valdres/Fagernes søndag 10. september.

Oppsummert har det dermed vært en meget god uke for junior 1 og 2. Spesielt positivt er det å se at begge lag nå produserer en mengde målsjanser og at disse omsettes i scoringer langt oftere enn tilfellet var i vårsesongen. Dette lover godt for resten av høstsesongen.

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg