Publisert: 22. august 2017 - Erik Huuse

I uke 33 var det serieåpning i høstsesongen både for LFK G19-1 i junior elite og for LFK G19-2 i 1. divisjon. Først ute var G19-1 som åpnet hjemme mot Vind på torsdag, mens G19-2 søndag tok turen til Hov og bortekamp mot Søndre Land.

Simen Berg

SEIER OVER VIND: Simen B scoret to av LFK G19-1 sine syv mål mot Vind. (Foto: Justus Moe)

 

LFK G19-1 - Vind

Det tok bare bare 40 sekunder før LFK klarte det laget ikke maktet på 90 minutter i vårsesongens målløse oppgjør, nemlig å sette ballen i mål. Et flott angrep ble dratt opp av Simen B som sendte Anders igjennom på høyresiden. Det perfekte innlegget var det bare for Mats Roald å sette i nettet bak en sjanseløs keeper. Dermed var tonen satt for en første omgang som nok var årsbeste av hjemmelaget. Etter ca 20 minutter innledet Magnus Ø en svært god periode ved å klinke ballen i mål etter hjørnespark, og dermed 2-0. 3-0 kom ved Roald etter 25 minutter, 4-0 og 5-0 ved Simen B etter 26 og 29 minutter, mens Anders fastsatte pauseresultatet til 6-0 etter 38 minutters spill. En forrykende omgang hvor hjemmelaget også fikk uttelling foran mål, noe som var en utfordring i vårsesongen og som det er jobbet hardt for å rette på.

Vind hadde brukt pausen til å samle seg og gikk ut i et høyere tempo i starten av andre omgang, dog uten at de klarte å skape noen farligheter foran hjemmelagets mål. LFK på sin side fortsatte å produsere sjanser, men nå uten samme effektivitet og presisjon som i første omgang. Først i det 41. minutt satte Hallvard inn den sjuende scoringen slik at sluttresultatet ble 7-0.

Alt i alt en bra start på høstsesongen i en kamp hvor hjemmelaget aldri var truet og hvor man var effektive i avslutningsfasen. Positivt var det også at Håvard var tilbake på banen etter en langvarig periode med skade.

Søndre Land - LFK G19-2

Søndag var det klart for høstens første seriekamp i 1. divisjon. Motstander var Søndre Land, et eneste laget som tok poeng fra LFK i vårsesongen da kampen på Stampesletta endte uavgjort. På grunn av flere forfall var det en tropp på bare 12 mann som tok turen til Hov, noe som skulle vise seg å bli i minste laget.

Første omgang endte målløs etter at begge lag hadde vært farlige på dødballer. I andre omgang tilrev et fysisk sterkt hjemmelag seg et spillemessig overtak, men uten at de klarte å skape mange farligheter. Etter ca 20 minutter tok bortelaget ledelsen. Scoringen kom litt mot spillets gang og må vel sies å være av den heldige sorten. Henrik slo et innlegg fra høyresiden som endte opp med å lime seg inn i motsatt vinkel bak en utspilt Søndre Land-keeper, og dermed 0-1 og ledelse til LFK.

Etter 25 minutter fikk hjemmelaget tildelt et straffespark. Noe tvilsomt idømt fra vår posisjon, men i og med at hjemmelaget antakelig skulle hatt straffe i en tidligere situasjon, valgte dommeren å peke på 11-meters merket. Straffen ble imidlertid mesterlig reddet av Andreas og dermed fremdeles 0-1 i målprotokollen. 

Mot slutten av kampen var det tydelig at våre spillere begynte å bli slitne, og etter ca 30 minutters spill kom utligningen. Kombinasjonen av et godt slått hjørnespark og mangel på markering i feltet gjorde jobben enkel for Søndre Lands spiller som uforstyrret fikk heade ballen i mål.

Ved spilte 45 minutter signaliserte dommeren at han la til tre minutter, og da de tre minuttene var gått fikk hjemmelaget nok et hjørnespark. Etter litt fram og tilbake endte ballen på ca 16 meter hvor en Søndre Land spiller fikk kjempetreff og sendte ballen ned i hjørnet, utagbart for Andreas. Dermed sto det 2-1 etter at det var spilt ett minutt på overtid av overtiden. Bortelaget rakk etter dette bare å ta avspark før sluttsignalet gikk. Søndre Land kunne dermed juble for seier, mens et skuffet bortelag måtte innse at poengene glapp i siste sekund.

Det var ingen velspilt fotballkamp som ble servert på kunstgresset på Hov, men derimot en kamp med mange harde dueller og fysiske nærkamper. Dessverre holdt ikke kreftene helt inn og med bare en innbytter ble det for tøft denne gangen. Heldigvis blir det mulighet for revansje i returkampen på Stampa senere i høst.

 

 

 

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg