Publisert: 19. juni 2017 - Erik Huuse

G19 elite tabell 19.06.2017

Det var en spent juniortropp som tok turen til Elverum tidlig søndag 18. juni for å spille det som så ut til å bli en ren seriefinale i vårsesongens Junior-elite. Begge lagene var ubeseiret før kampen og hadde like mange poeng. Elverum toppet tabellen med bedre målforskjell. Med dette som utgangspunkt var det store forventninger hos begge lag og mye prestisje som sto på spill.

Bortelaget startet med ballen etter at Elverum hadde valgt å starte med vindkastene i ryggen i første omgang, og det var ikke mye om å gjøre at Teemooshee hadde satt ballen i mål et par trekk etter avspark. Dermed var tonen satt for det som skulle bli en tett, jevn og spennende kamp.

LFK fikk etter hvert et godt grep om spillet og produserte noen halvsjanser, mens Elverum slet med å få etablert spill mot et bortelag som lå kompakt og godt organisert i sin defensive struktur. Vi merket imidlertid godt at Elverum er et bedre lag enn de vi normalt møter i jr-elite. Alt gikk litt raskere enn vanlig og vi fikk merkbart dårligere tid med ball enn det vi er vant til. Etter 25 minutter var Elverum tvunget til å klarere et innlegg til corner, en corner som Sigurd slo langt på bakre stolpe til Lars. Lars slår inn i feltet hvor Anders etter hvert kommer til to skuddforsøk som begge blir blokkert før Elverum får klarert langt helt tilbake til Magnus S. Han serverer en strøken pasning til Lars som er helt alene på høyre siden av Elverums mål. Lars sitt innlegg er hardt og lavt og sørger for at Roald bare kan bredside ballen i det tomme målet, og dermed 1-0 til gjestene.

Lillehammer-gutta fortsatte å produsere muligheter og i det 40. minutt ga dette også uttelling. Etter et langt oppspill mot Elverums mål går Sigurd i duell med Elverums stopper. Elverumspilleren kommer først på ballen men får bare headet den rett opp i lufta. Sigurd blir holdt og får ikke beveget seg. Da dukker imidlertid Teemooshee opp og han brassesparker likegodt ballen rett i mål i en fin bue over keeper. 2-0 til gjestene og en av sesongens fineste scoringer så langt.

Dessverre går det ikke mer enn et par minutter før vertene reduserer til 1-2. Scoringen kommer etter at et frispark blir slått inn i feltet og først blir headet i stolpen. Den påfølgende klareringen går uheldigvis rett i beina på en Elverumsspiller som setter ballen utagbart for Magnus nede i det ene hjørnet. Omgangen ebber etter dette ut på stillingen 1-2, en fortjent ledelse etter en omgang hvor LFK var det beste laget.

I starten av andre omgang hadde Elverum mye ball uten at de kom til de store mulighetene. Gjestene fortsatte å forsvare seg bra, og hadde enkelte tilløp til muligheter uten at det ble spesielt farlig foran Elverums gode keeper. Etter 75 minutter header Elverum en ball i stolpen før LFK får klarert, og etter 82 minutter serverer Elverums venstreback et innlegg som triller gjennom hele feltet uten at noen kommer til avslutning. Vi registrerer også en god heading ned i bakken men over bortelagets mål i denne perioden. Elverum trykker på for en utligning i sluttminuttene, men det er Hallvard som kommer nærmest scoring da han kommer alene mot Elverums keeper midt på vertenes banehalvdel. Med et nødsskrik får keeper en fot på ballen i det Hallvard er i ferd med å runde ham og hindrer dermed scoring til gjestene. Dermed blir det ingen flere mål på noen av lagene, og 1-2 blir sluttresultatet.

Fotball.no/Spillertropp+kampfakta

Vi takker Elverum for en god kamp og ser fram til å møtes igjen i høstsesongen. Uavhengig av resultat er det slike kamper som er viktige og som gir god læring. LFK G19-1 kunne dermed innta tabelltoppen med 3 poengs margin til Elverum, noe som gjorde at seieren smakte ekstra godt.  Det gjenstår nå en kamp av vårsesongen. Den spilles hjemme på Stampesletta mot Vind onsdag 21. juni kl 19.30. Samtidig møter Elverum våre naboer Faaberg på Jorekstad i sin siste kamp. Det betyr at vi fortsatt har en jobb å gjøre; nemlig å ta minimum ett poeng mot Vind for å sikre seier i vårsesongens Junior-elite.

Fotball.no/NFF Indre Østland G19 Elite TerminlisteVårsesongen 2017

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Trenerskifte i LFK

Lillehammer FK og Ørjan Christiansen er enige om at det ikke er grunnlag for et videre samarbeid og forlengelse av en avtale etter denne sesongen. Christiansen inngikk i 2017 en toårsavtale med klubben, og han har hatt en kombinasjonsstilling som A-lagstrener og sportssjef senior. Klubben understreker at partene skilles som venner. - Styret takker Christiansen for tiden i klubben, der A-laget inneværende sesong lenge var med i kampen om et opprykk. Styret håper å ha personen som overtar som hovedtrener på plass med det aller første, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Siger i sesongens siste kamp

Kampfakta:Lillehammer FK – Ridabu, 3-0 (1-0)44` 1-0 Ibrahim Nashaat (Markus Botten)79` 2-0 Roar Amundsen (Vetle Skjærvik)89` 3-0 Prince Ntabwe Kabeya (Simen Smestad) Dagens beste LFK-spelar: Ivan Razumovic Tilskodartal: 111.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer