Publisert: 17. juni 2017 - Erik Huuse

Ottestad - Lillehammer FK G19-1

Onsdag 14. juni gjestet Junior-1 Ottestad, et lag som tradisjonelt har stilt et sterkt mannskap i juniorserien. 

20 - LFK G19 1-2.JPG

Foto: Justus Moe.

Ottestad er også et av få lag som spiller sine hjemmekamper på naturgress, så det var på forhånd knyttet en viss spenning til denne bortekampen. Junior-1 har i de siste kampene slitt med uttellingen foran mål og jobbet mye med dette på trening. At treningsarbeid gir resultater skulle denne kampen bli et bevis på.

Lillehammer tilrev seg et spillemessig overtak tidlig i kampen, og med et Ottestad lag som forsøkte å presse høyt ante vi at her ville det bli muligheter. Og allerede etter 7 minutter setter Roald ballen i det tomme buret etter at Anders har dratt seg fri på kanten og servert et perfekt innlegg. 0-2 kom etter 21 minutter og var resultat av et meget godt oppbygd angrep. Even slår en pasning ut til høyreback Henrik som har kommet rundt på overlap. Han serverer et milimeterpresist innlegg som Roald bare har å bredside i mål. Omgangens tredje scoring kommer etter dødball, hvor Magnus Ø ruver i feltet og setter hodet på serven fra Sigurd. Knallhardt og utagbart for hjemmelagets keeper og dermed 0-3 etter 35 minutter, noe som også står seg til pause.

LFK gutta er imidlertid ikke ferdig for kvelden og starter andre omgang med det som må være et av de raskeste målene som er scoret på Ottestad stadion. Avspark fra Hallvard tilbake til Mats R som sender gjennom Teemooshee med en perfekt stikker mellom back og stopper. Teemoo er iskald og setter ballen i mål utagbart for keeper. Da har det gått nesten 12 sekunder av andre omgang og det står 0-4.

Etter dette faller Ottestadlaget helt sammen og gjestene får boltre seg ganske fritt. Etter 86 minutter står det 0-10 på tavla etter scoringer av Even, Emil J, Laurits, Hallvard og ytterligere 2 mål av Teemooshee. Så skjer det som ikke skal skje, nemlig at Ottestad får redusere etter en god kontring hvor bortelaget ikke tar de nødvendige returløpene. Dermed 1-10 etter 90 minutter. Men Hallvard er ikke ferdig for kvelden og rekker å sette inn LFKs ellevte scoring nærmest direkte etter avspark. Dermed ender det 1-11 på naturgresset på Ottestad, et resultat hjemmelaget bør være mest fornøyd med. Bortelaget produserte nemlig sjanser nok til å score langt flere enn elleve mål.

Med dette resultatet klatret G19-1 opp på samme poengsum som Elverum, men beholder andreplassen på tabellen med svakere målforskjell. De to lagene møtes på Elverum søndag 18. juni i det som ser ut til å bli en ren seriefinale.

 

Lillehammer FK G19-2 - Roterud

Fredag 16. juni var det klart for et skikkelig lokalderby på Stampa da JR-2 tok i mot Roterud.

Også her så det ut til å bli målrikt da Hallvard allerede etter 7 minutter satte den første ballen i nettet bak Roteruds keeper. Etter 15 minutter blir LFK tildelt et straffespark som nok er av det billige slaget. Hallvard gjør seg klar og setter ballen midt i mål. Når Roteruds keeper har gått til den ene siden blir det scoring og dermed 2-0. Etter 24 minutter fullfører Hallvard sitt hattrick da han runder alt og alle inkludert keeper og setter ballen i det tomme buret. Dermed 3-0 til et hjemmelag som har vært fullstendig dominerende i innledningen. Etter 41 minutter øker Lillehammer til 4-0 ved Bjørn Lindvik Stubrud, 02-gutt som fikk sin debut på juniorlaget denne kvelden. Bjørn spilte sentralt på midtbanen og det så ikke ut som han hadde gjort annet enn å spille kamper på dette nivået. Ro med ballen, godt overblikk og solid i duellspillet mot fysisk sterkere motstandere. Da debuten også ble kronet med scoring er det bare å si seg fornøyd med den første juniorkampen. Det blir helt sikkert flere!

Etter 44 minutter kom Roterud på en meget sjelden visitt i nærheten av Lillehammers mål. Typisk nok resulterte denne visitten i redusering til 1-4. Hjemmelaget rakk imidlertid å øke til 5-1 før pausesignalet, denne gangen var det Roman som var sist på ballen etter et flott angrep. Dermed 5-1 til LFK til pause. Det burde nok vært 6-1 etter at ballen ved en anledning var ca 1,5 meter over målstreken men uten at dommer godkjente scoring.

I pausen gjorde Lillehammer tre bytter og var innstilt på å fortsette der man slapp i første omgang. I så måte ble annen omgang et antiklimaks. Hjemmelaget klarte ikke å opprettholde trykket, mens Roterud hadde bestemt seg for å gi bygutta mer motstand. Omgangen ebbet ut uten scoringer til noen av lagene. Nærmest var hjemmelaget, og Trygve ble nok snytt for et klart straffespark da han var alene igjennom med bortelagets keeper og skulle avslutte, men ble taklet ureglementert. 

Dermed seier 5-1 til G19-2 som med det gjenerobret tabelltoppen i 1. divisjon avd 01. Nå gjenstår en bortekamp mot Toten neste lørdag før lagene kan ta en velfortjent sommerpause.

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg