Publisert: 26. april 2017 - Harald Renolen

Henrik Wangberg, hovedtrener for 2 av LFKs juniorlag, oppsummerer 2017 sesongen pr. 26.04.17:

Tøff mellomperiode

Perioden mellom vinterferien i slutten av februar og frem til påskeferien var en tøff periode for juniorgruppa til Lillehammer Fotballklubb. Lillehammer FK G19-2 gjorde rent bord i sin elitekvalifisering og vant kvalifiseringspuljen klart. Lillehammer G19-1, som stilte med et antatt bedre lag slet og tapte borte mot både Otta og Fåberg og kvalifiserte seg dermed ikke. Mye gikk galt, vi spilte ikke bra nok og var udyktige foran mål, i tillegg slet vi med skader, høy belastning og en del Murphys lov - alt som kunne gå galt gikk galt.

Dette er ingen unnskyldning, men en konstatering av at når man først opplever motgang og mangel på marginer er det tøft å være fotballspiller.

Vi tok grep, og har hele veien bedt gutta fokusere på det som ligger foran seg. Med hardt arbeid, bra intensitet på treningene og en flott innstilling i gruppa ønsket vi å snu det hjemme mot Flisa forrige onsdag, 19. april.

Etter søknad til kretsen fikk vi innvilget at lag 1 fikk plassen til lag 2 i elite ettersom vi ønsker å stille med samme lag i elite og NM. Dette var fint for oss, og gjorde at logistikken ikke blir mer utfordrende enn den allerede er.

Uavgjort men spillemessig fremgang mot Flisa for G19-1

Kampbildet var likt som i kvaliken for lag 1, vi dominerte ballinnehavet men slet med uttelling på de store sjansene – likevel var balltempoet bedre enn i kvalifiseringen. Vi gjorde en svært bra 1. omgang, og dominerte fra start til slutt. Dessverre scorte vi kun et mål, kunne scora 6-7 og burde minimum satt 3.

I 2. omgang hadde Flisa et visst trykk de første minuttene og skapte en stor dobbeltsjanse som Espen parerte mesterlig. I neste angrep til Flisa blir vi passive i pumpinga etter å ha vunnet duell på defensiv dødball og må se at Flisa skårer på skudd fra 15-16 meter via hodet på en LFK-spiller. Resten av 2. omgang har vi mye ball men skaper ikke gode nok sjanser, og resultatet blir 1-1.

Fokuset etter kamp var å berømme fremgangen, spesielt gjenvinningsfasen var årsbeste. Balltempoet hadde vi litt mer å gå på. Vi lovte også, på tro og ære, at vi kom til å komme i flytsonen og øke uttellingen når flyten satt.

Mer kliniske mot Fåberg

I inngangen til kampen insisterte vi på at Lillehammerspillerne skulle ha fokus på seg selv og jobbe med å forbedre balltempoet bakfra, samt variere mer i oppbyggingen av angrepsspillet. Om ikke noe annet skulle fungere forpliktet gutta seg til å være best i byen på knallhard innsats og hardt arbeid.

Vi gikk ut og tok tidlig tak i kampen. Før halvparten av 1. omgang var spilt ledet vi 3-0, og vi måtte jobbe med å holde tempo og fokus oppe. I pausen blir vi enige om å tydeliggjøre noen bevegelser, men fortsette i samme stil som i førsteomgang.

2. omgang er en omgang hvor vi angriper mye, men vi er upresise i oppbyggingen på siste tredjedel og slipper til et kontringsmål. Likevel vil jeg berømme gutta for å fortsette å holde ballen langs bakken, og er stolt over at vi responderer med å score nok et mål. Seier 4-1 var fortjent, nok en gang kunne vi og burde vi skåret flere mål.

Honnør til spillerne fra begge lag for et mer balansert tenningsnivå i denne kampen enn i forrige kamp.

Hva ligger foran oss?

Vi har dominert ballinnehavet i mange kamper i år. På mange treninger vil du se at G19 jobber med tempo i lengderetning, samt bevegelser og avslutninger foran mål – og håper på bedre uttelling i tiden fremover. Nå begynner også guttene å bli mer samspilte. Det er ingen tvil om at det tar litt tid å sette relasjoner og bevegelsesmønster når vi har 7-8 juniorspillere fast på A-treninger, og 3-4 er med på seriekampene våre. Likevel er vi glad for at mange juniorspillere tar nivået på A-laget, at flere har mange minutter med fotball i 3. div og at vi fokuserer på spillerutvikling både med tanke på matching og belastningsstyring.

Neste uke spiller G19-2 sin første seriekamp hjemme mot Søndre Land onsdag 3. mai, og 7. mai skal G19-1 spille NM mot Hallingdal hjemme kl 15. Lillehammer tapte tilsvarende oppgjør mot Hallingdal i fjor, og vi håper derfor på revansje.

Det er også artig å se at G19-3 har startet forrykende med 15 mål og seire i sine to første kamper, de ser skarpe ut i G19 2. divisjon!

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg