Publisert: 20. juni 2018 - Karen Sann Fougner

FotballXtra tar sommerferie nå, men vi er snart tilbake! Etter en flott sesong med over 150 påmeldte barn på de ulike tilbudene har vi valgt å utvide med TeknikkXtra fra i høst. Les mer om dette og informasjon om påmelding til våre FotballXtratilbud videre i denne saken!

FotballXtra gruppebilde

På bildet: Siste økt før snøen smeltet på og rundt Stampesletta! (Foto: Hanne-Kjersti S. Iversen)

Torsdag 7. juni hadde vi siste trening for barneskolen denne Xtra-sesongen. Torsdagsbarna startet i september, og har altså hatt treninger frem til og med 7. juni. 6. og 7. klassingene på mandager var ferdig allerede i mars – og det gjorde at vi valgte å forlenge med et prøveprosjekt kalt TeknikkXtra i april og mai.

FotballXtra Barn har hele sesongen vært et aktivitetstilbud med aktivitetsglede og mestring som de viktigste prinsippene våre. Barna har taklet kulde og nedbørsmengder veldig fint i de periodene vi var ute, og vi håper at opplegget har bidratt til mye glede!

UngdomsXtra var denne sesongen delt inn i egen jente- og guttegruppe på egne dager på grunn av spillerutviklingstiltak i regi av fotballkretsen på ulike dager. UngdomsXtra er et klubbnøytralt spillerutviklingstiltak for 8. og 9. klassinger i vårt distrikt. Man blir anbefalt av trenere i egen klubb og får deretter tilbud fra FotballXtra om deltakelse. Vi har opplevd stor utvikling hos våre spillere i UngdomsXtra. Det er gledelig og morsomt å følge spillerne i kamp- og treningshverdag for sine respektive lag. UngdomsXtra på fredager har økter ut juni måned.

Nytt av årets sesong var et pilotprosjekt vi kaller for TeknikkXtra for 4. til 7. klasse. TeknikkXtra har vært bygd opp tematisk fra økt til økt med en fast koordinasjon- og hurtighetsdel som en del av oppvarmingen. Etter hver økt ga vi også hjemmelekser for å øke motivasjon for egentrening.

Hvilke erfaringer har vi gjort oss i år?

Etter en grundig evaluering og med tilbakemeldinger fra foresatte gjør vi følgende tiltak inn mot neste sesong:

  • FotballXtra Barn starter i september og slutter i månedsskiftet mai/juni for både 4. og 5. klassinger og 6. og 7. klassinger.
  • TeknikkXtra blir videreført, som en dag 2 for de som allerede deltar på FotballXtra Barn.
  • For å øke forutsigbarhet og trygghet har vi ansatt vår egen sjåfør som kjører også i høst.
  • Klubbnøytral utstyrspakke blir tilgjengeliggjort for alle som deltar på FotballXtra. Den kan bestilles og hentes på Rustadstuen.
  • Påmelding og betaling gjøres gjennom SuperInvite.
  • Xtra VGS 1 klasse blir forsøkt startet opp igjen, men krever at mange nok er interessert.

Veien videre?

Fra onsdag 20. juni åpner invitasjonen til høst 2018.

Utstyr kan prøves og bestilles på Rustadstuen fra 15. august.

Oppstartstidspunkter høst 2018:

FotballXtra Barn 6.-7. klasse: Mandag 3. september

FotballXtra Barn 4.-5. klasse: Torsdag 6. september

TeknikkXtra 4.-7. klasse: Onsdag 5. september

UngdomsXtra: Etter avtale

Xtra VGS 1 klasse: Oppstart så fort som mulig etter skolestart ved tilstrekkelig påmelding.

Påmelding: https://www.superinvite.no/#/invitation/2f364281f619584f24f63a794a12e354

Kontakt:

Henrik Wangberg,

Ansvarlig FotballXtra

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

406 08 495

Generalsponsorer

Utvidet trenerlisens hos trenere i LFK

«Det verste vi som trenere kan tenke, er at vi er ferdig utlært. Å bli utfordret, samt det å bli kjent med andre trenere og ulik metodikk, er en styrke med dette kurset". Les mer om hvilke erfaringer Henrik og Børge har fått etter å ha deltatt på siste samling på NFF Spillerutvikling B-lisens. Henrik og Børge viser stolt frem diplomene sine sammen med flere av de ansvarlige for kurset.  f.v.: Henrik Wangberg (utviklingssjef LFK), Geir Frigård (NFF Akershus, aldersbestemte landslag), Per Brogeland (NFF Akershus, merittert trener), Tommy Olsen (Kretsansvarlig trenerutvikling NFF Akershus), Børge Toft (Lillehammer Fotballklubb). Eivind Sollie (Kretsansvarlig trenerutvikling NFF Indre Østland) og Knut Erik Johansen (NFF Akershus og Lørenskog IF) var dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt.

FottballXtra's KeeperCamp

Bli med på en spennende og lærerik KeeperCamp 1.-2. juni 2019 for gutter og jenter fra 10-13 år. Vår egen keepertrener Magnus Olsen har lagt opp et aktivt program, her kan du bli kjent med andre keepere og ha det gøy med oss!

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg