Publisert: 02. juli 2017 - Harald Renolen

FotballgledeI uke 26 arrangerte LFK, i samarbeid med LKFK, fotballskole for 140 barn i alderen 7-12 år. Det ble 5 dager med sol, sommer, fotball, idrettsglede og mye moro.

På bildet over: Et knippe fotballgutter feirer Tine Fotballskoles 20 års jubileum med et jubelbrøl :)

Rutinert fotballskolesjef

Vegard Vikøren er sportslig leder for Fotballskolen for 5 år på rad. Vikøren er en trivelig vestlending med lang fartstid som trener i Lillehammer FK. Siden desember 2011 har han vært engasjert som trener for ulike ungdomslag i klubben, G14, G16, og nå er han en av 3 juniortrenere.

LFK Web fikk en prat med «fotballskolesjefen» på Brakka fredag etter lunsj, og møtte en vestlending som var blid som ei sol.

- Vi er veldig fornøyd med årets fotballskole, og har fått mange positive tilbakemeldinger fra unger og foreldre.

Teamwork

Teamwork ved grillen: Leder i Lillehammer Kvinnefotballklubb, Viviann Storhaugen, og Fotballskolesjef & LFK trener Vegard Vikøren, sørger for at 140 sultne fotball får varm lunsj på fotballskolens siste dag.

Mange instruktører sikrer god oppfølging

Til sammen 13 instruktører fra LFKs A-lag og juniorlag, samt 6 instruktører fra LKFK, har fulgt opp 100 gutter og 40 jenter gjennom hele uka. Vikøren understreker at fotballskolen på Stampa har høy gjennomsnittsalder på sine instruktører sammenlignet med andre skoler i distriktet.

- Vi har et høyt antall instruktører i forhold til antall barn. Det sikrer individuell oppfølging og mye aktivitet for ungene gjennom hele dagen. Vårt mål er at alle skal ha mange gode opplevelser og lære mye fotball, sier Vikøren.

Frispark

Fotballskolen ble avsluttet med en miniturnering på kunstgresset. Her spiller Gutter 7 kamp mot Jenter 7.

Fokus på basisferdigheter

Deltakerne på fotballskolen deles inn i grupper etter alderstrinn. Hver gruppe har 2-3 instruktører. De beste jentene får trene med gutta.

- Vi har fokus på å lære ungene grunnleggende fotballferdigheter som de kan implementere i spill. Vi trener på pasninger, vendinger, føring av ball, heading, mottak/medtak og teknikk, sier Vikøren.

Lunsj

 Fotballskole er mer en bare fotball

Tine Fotballskole arrangeres mange steder rundt i landet, og har i år 20 årsjubileum. Alle deltakerne har i anledning jubileet fått ei gullfarget T-skjorte. I tillegg får barna en Tine sekk, frukt hver dag og sjokolademelk fra Tine, eller juice, til lunsjen. Alle må ta med matpakke, men 2 dager har det blitt servert varm mat.

J7

 En gjeng blide fotballjenter som synes at årets fotballskole har vært helt topp!

Takk for kampen

 Å takke for kampen er en godt innarbeidet rutine for fotballspillere i alle aldre.

En kjapp brukerundersøkelse

For å sjekke om barna er fornøyd med fotballskolen har LFK Web intervjuet 4 debutanter.

August 2 August S. Sætrom (7 år) fra Hammartun skole

- Hvem er din favorittspiller? Zlatan Ibrahimovic.
- Hva syns du om fotballskolen ? Gøy.
- Hva har vært mest morsomt? Spille kamp.
- Er det noe som ikke har vært så morsomt? Heading, for da får jeg litt vondt i hodet.
- Hva har du lært? Skuddfinter og dribling. For å vise at han ikke prater tull tar August med seg ballen sin og viser intervjueren en serie elegante såledragninger og ymse dribletriks :)
- Hva syns du om trenerne? De er greie.

Nikolai
Nicolai Brown (7 år) fra Hammartun skole

- Hvem er din favorittspiller? Neymar.
- Hva syns du om fotballskolen ? Veldig gøy.
- Hva har vært mest morsomt? Å ta hinderløyper hvor vi dribler kjegler.
- Hva har du lært? Dribling. Å ikke tuppe ballen.
- Hva syns du om trenerne? De tøyser litt noen ganger.

Linus 2
Linus Ribe Olsen (7 år) fra Hammartun skole

- Hvem er din favorittspiller? Ronaldo.
- Hva er ditt favorittlag? Sverige, for de har verdens største godtebutikk
- Hva syns du om fotballskolen ? Bra!
- Hva har vært mest morsomt? De delte ut premier! Badeballer og drikkeflasker.
- Hva har du lært? Jeg har lært finter og heading.
- Hva syns du om trenerne? De er morsomme.

Ewan 2
Ewan Ameh-Kwei (6 1/2 år) fra Kringsjå skole

- Hvem er din favorittspiller? Messi.
- Hva er ditt favorittlag? Barcelona.
- Hva har vært mest morsomt? Å få premier!.
- Hva har du lært? Mange nye triks. Og så har jeg skåra mange mål, men ikke i går, for da var jeg syk!
- Hva syns du om trenerne? De er greie.

Ny fotballskole i uke 33
LFK og LKFK arrangerer en ny fotballskole på Stampa i uke 33 (fra 15.august til 18.august). Over 200 barn er påmeldt, men det er fortsatt ledige plasser.

- Vi har kapasitet til minst 400 deltakere. På Stampesletta er det i tillegg til kunstgressbanen, 2 fine gressbaner til disposisjon, og det er ikke vanskelig å rekruttere engasjerte trenere fra LFK og LKFKs junioravdeling, sier Vikøren.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer