Publisert: 17. august 2015 - Liv Maren Mæhre Vold

LFKtorgrimopheim 8619Gode spillere skaper strålende kampdager, som sist lørdag på Stampa. Men det hadde ikke blitt kamp uten de frivillige. 

 Stampeslettas aller blideste er antakeligvis Torgrim Hernes Opheim - vanngutten i brakka. 

- 6.500 liter vann på 10 år, slår han fast. Hver eneste liter har han kontroll på. Jobben er å sørge for at det alltid finnes vann i brakka til kaffekoking og oppvask, og at ballgutta får sin is og brus i pausen. 

- Og så litt forefallende arbeid. Jeg hjelper til litt i kiosken innimellom. Jeg er alltid på plass to timer før hver hjemmekamp, og det har jeg vært i ti år. Unntatt to uker om sommeren hvor jeg har ferie, sier Opheim, som til vanlig jobber på vedsentralen hos Lipro. Men det er fotball som er livet, enten med vannkanna under kamp, eller på Wednesday United. 

Altmuligmann

Blant de mange som tar i et tak før, under og etter kamp, er John Apeland, tilsynsvakt på Stampesletta, for øyeblikket opptatt med å male opp straffemerket. 

- Elleve meter og femten centimeter fra mållinja. Det omtales som ellevemetersmerket, men i realiteten er det lengre etter oversettelsen fra engelske mål, forteller han. Altmuligmann, beskriver han selv. 

- Vi ordner en del av de praktiske tingene oppå her. Hjemmelaget hjelper jo ofte til, men det hender bortelaget kommer først, og da må noen ta imot dem. Jeg styrer lyset om høsten, og passer på at de som skal være på bana er der, og ikke andre. Det ferdes mye folk her siden det er et åpent anlegg, og da er det viktig å passe på at folk får det de betaler for, sier Apeland. Under kampene er han publikumsveileder og dommerstøtte. 

"Sur mann"

- Vise folk hvor de finner do og kiosk og sånt. Og så passe på at det ikke løper unger ut på banen, da. Nå har vi fått ny klokke, men den gamle måtte startes og stoppes manuelt, og det var også blant oppgavene. Nå havner vel den på byavdelinga på Maihaugen, humrer tilsynsvakta, som også via baksiden på GD har blitt kjent som "sur mann i gul vest". 

- Aktiviteten settes opp av kommunen uavhengig av tilstanden på banene. Om noen ser det er ledig, tror de det betyr at banen kan brukes, men den kan være stengt av andre grunner, særlig om våren når det er vått og gjørmete. Da hender det jeg er nødt til å si ifra, og da blir man sur mann i gul vest bakpå GD, gliser Apeland, og er langt fra sur og grinete. Og skulle det komme en "streaker" løpende ut på bana under kamp, ja, da er det John som skal stoppe vedkommende. 

- Men jeg lar ham løpe over først før jeg stopper'n, altså, humrer han. 

LFKjohnapeland 8607

Vaffelpatrulje

Uten mat og drikke duger helter og publikummere heller ikke, og det sørger blant andre Helene Innerdal og Vivian Andersen for. 

- Vi steker vel rundt 200 plater vafler i løpet av en kamp. Det er ikke noe posevafler her, altså. Vi får mye skryt av vaflene våre, sier de ivrige vaffelstekerne, på dugnad for Gutter 15-16. Et lite pusterom har de fått når kampen starter, men til pause må vaflene være klare. 

- Ellers går det mye pølser, brus og is, særlig på en sånn dag som i dag, sier de, og skuer utover Stampa i solskinn og sommerlige temperaturer.

LFKtorgrimopheim 8623

 

 

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg