Publisert: 17. august 2015 - Liv Maren Mæhre Vold

LFKtorgrimopheim 8619Gode spillere skaper strålende kampdager, som sist lørdag på Stampa. Men det hadde ikke blitt kamp uten de frivillige. 

 Stampeslettas aller blideste er antakeligvis Torgrim Hernes Opheim - vanngutten i brakka. 

- 6.500 liter vann på 10 år, slår han fast. Hver eneste liter har han kontroll på. Jobben er å sørge for at det alltid finnes vann i brakka til kaffekoking og oppvask, og at ballgutta får sin is og brus i pausen. 

- Og så litt forefallende arbeid. Jeg hjelper til litt i kiosken innimellom. Jeg er alltid på plass to timer før hver hjemmekamp, og det har jeg vært i ti år. Unntatt to uker om sommeren hvor jeg har ferie, sier Opheim, som til vanlig jobber på vedsentralen hos Lipro. Men det er fotball som er livet, enten med vannkanna under kamp, eller på Wednesday United. 

Altmuligmann

Blant de mange som tar i et tak før, under og etter kamp, er John Apeland, tilsynsvakt på Stampesletta, for øyeblikket opptatt med å male opp straffemerket. 

- Elleve meter og femten centimeter fra mållinja. Det omtales som ellevemetersmerket, men i realiteten er det lengre etter oversettelsen fra engelske mål, forteller han. Altmuligmann, beskriver han selv. 

- Vi ordner en del av de praktiske tingene oppå her. Hjemmelaget hjelper jo ofte til, men det hender bortelaget kommer først, og da må noen ta imot dem. Jeg styrer lyset om høsten, og passer på at de som skal være på bana er der, og ikke andre. Det ferdes mye folk her siden det er et åpent anlegg, og da er det viktig å passe på at folk får det de betaler for, sier Apeland. Under kampene er han publikumsveileder og dommerstøtte. 

"Sur mann"

- Vise folk hvor de finner do og kiosk og sånt. Og så passe på at det ikke løper unger ut på banen, da. Nå har vi fått ny klokke, men den gamle måtte startes og stoppes manuelt, og det var også blant oppgavene. Nå havner vel den på byavdelinga på Maihaugen, humrer tilsynsvakta, som også via baksiden på GD har blitt kjent som "sur mann i gul vest". 

- Aktiviteten settes opp av kommunen uavhengig av tilstanden på banene. Om noen ser det er ledig, tror de det betyr at banen kan brukes, men den kan være stengt av andre grunner, særlig om våren når det er vått og gjørmete. Da hender det jeg er nødt til å si ifra, og da blir man sur mann i gul vest bakpå GD, gliser Apeland, og er langt fra sur og grinete. Og skulle det komme en "streaker" løpende ut på bana under kamp, ja, da er det John som skal stoppe vedkommende. 

- Men jeg lar ham løpe over først før jeg stopper'n, altså, humrer han. 

LFKjohnapeland 8607

Vaffelpatrulje

Uten mat og drikke duger helter og publikummere heller ikke, og det sørger blant andre Helene Innerdal og Vivian Andersen for. 

- Vi steker vel rundt 200 plater vafler i løpet av en kamp. Det er ikke noe posevafler her, altså. Vi får mye skryt av vaflene våre, sier de ivrige vaffelstekerne, på dugnad for Gutter 15-16. Et lite pusterom har de fått når kampen starter, men til pause må vaflene være klare. 

- Ellers går det mye pølser, brus og is, særlig på en sånn dag som i dag, sier de, og skuer utover Stampa i solskinn og sommerlige temperaturer.

LFKtorgrimopheim 8623

 

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer